• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nowości nie-PKP 2025 - dyskusja

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
4.052 67 3
Jakby nie patrzeć to model serii 44 firmy Roco ma swój początek grubo ponad 40 lat temu. Owszem przez ten długi czas przeszedł kilka modyfikacji ale i tak tych lat nie da się ukryć. Co nie zmienia faktu że jest nadal bardzo ładnie wykonany. A co nowe opracowanie to nowe i znając firmę Brawa to zrobi na prawdę piękny model.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.956 54 2
No właśnie oglądając zdjęcia z tych wystaw mam wrażenie, że modele rozstawiane są bez pomyślunku.
W Brawie duże modele skali 0 były na poziomie głowy stojącej osoby, a mniejsze modele w skali H0 na wysykości brzucha :) Powinno być odwrotnie. No i to co napisał Pan Andrzej - nikt tam nie zwraca uwagi na to jak rozmieszczone jest oświetlenie i nie pomyśli o odpowienim dopasowaniu do niego pozycji prezentowanych modeli.
Byłem ostatnio w Muzeum Historycznym Warszawy i dokładnie te same problemy.

Reakcje
57 6 0
Po ki czort nam motorak skpl-u? Barwy CD to klasyka i chyba obowiązkowy punkt na liście zakupowej wielu z nas.
Chyba jednak nie. SKPL to "nasze" malowanie.
Mi osobiście bliżej do spotkania SKPLu niż jakichś tym Czechów. Bliżej w dystansie i łatwiej do zaobserwowania na żywo.
Jaki sens zbierać pociągi których się nigdy na oczy nie widziało?

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.913 63 1
Czy za niedługo będziemy świadkami starć fanów i antyfanów motoraków? ;) Dodam w takim razie i ja coś od siebie, zbieram tabor pkp ale kilka lat temu rozważałem kupno biało-niebieskiego motoraka CD bo mi się spodobał po obejrzeniu zdjęć na forum natomiast dylemat rozwiązał się sam gdy roco wypuściło motoraka w barwach SKPL :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 154
Tabor 209
Tabor 151
Tabor 297
Tabor 187