• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości nie-PKP 2025

OP
OP
daromaro

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.768 126 86
U nas są trochę inne. Są wyświetlane dwie strzałki kierunkowe i krzyż. Ale fakt. Dla sygnalizacji tramwajowe typowo polskiej nie ma chętnych na produkcję.

Lyntog

Znany użytkownik
Reakcje
1.061 6 2
U nas są trochę inne. Są wyświetlane dwie strzałki kierunkowe i krzyż. Ale fakt. Dla sygnalizacji tramwajowe typowo polskiej nie ma chętnych na produkcję.
Te sygnalizatory z dwiema strzałkami kierunkowymi i X-em o których mówisz są od sygnalizacji położenia rozjazdów i potwierdzenia ich zaryglowania. Te od Mafen zezwalają na wjazd na skrzyżowanie, podobnie jak zwykły sygnalizator uliczny i u nas są dokładnie takie same :)

Ale fajny tabor. :p Nie można tego było umieścić w odpowiednim dziale, np. tu?
Ale tam nie ma tematu z nowościami :)

601W Eaaos

Użytkownik
Reakcje
129 3 0
Już myślałem, że padli, a jednak. Liliput wydał zapowiedzi na początek/1 połowę 2025 roku LILIPUT_Neuheiten_2025.pdf
Oferta uboga. Nie wiem jak ze współczesnym taborem, ale tendrzak 378/93 niestety w ogóle u nas nie występował. Platformy podczołgowe są bardzo starymi modelami. Jedynie w N wrażenie mogą zrobić wagony do przewozu zboża. No i także platformy podczołgowe. Tylko czy ktoś je już robi?

Ostatnio edytowane:

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.726 28 2
Skrzydła mi opadły po obejrzeniu nowości na ten rok i uświadomieniu sobie jak firmy potraktowały segment wąskotorowy H0e...
Wielcy i mniejsi totalnie zlali temat.

Roco: brak wagonów Görlitz, parowozów HF110C, starszych projektem - tendrzaków trzyosiowych i lokomotyw spalinowych, brak udawanych wagonów HFB czy też kolejek leśnych, brak zestawów analogowych i cyfrowych, brak transporterów czteroosiowych.
Tillig: brak wagonów osobowych starszego typu - czteroosiowych i dwuosiowych, brak wagonów towarowych. Transportery DR? Łał.
Liliput: brak wagonów osobowych czteroosiowych, brak towarowych, brak drewnianego bagażu, brak parowozów, brak transporterów sześcioosiowych (!)
MinitrainS
: z tą firmą myślę, że możemy się pożegnać, nie ma co liczyć już na kolejki HFB. Szkoda, że człowiek wcześniej nie kupił sobie Brigadeloka HF czy typowych wagonów. Teraz to już lipa.

ŻE NA DA

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 154
Tabor 209
Tabor 151
Tabor 297
Tabor 187