Mnie się marzy, żeby wydali tę parową turbinę
[QUOTE="Remaj12, post: 1148425, member: 3977"]Ważna informacja i sprostowanie wcześniejszych wpisów - model PIKO 58561 prawidłowo odwzorowuje pierwowzór. Ciężko w to uwierzyć, jeśli nie widzi się zdjęć pierwowzoru, ale faktycznie oryginalny wagon odwzorowany przez PIKO w miniaturze, miał takie błędy - mówimy konkretnie o tym egzemplarzu. Wczoraj wracając z wystawy w Oławie miałem możliwość obejrzenia zdjęć pierwowzoru (4-5 zdjęć). PIKO stanęło na wysokości zadania i prawidłowo odwzorowało oryginał.
Można oczywiście dyskutować o sensie odwzorowywania wagonów, które posiadały błędny w oznaczeniach, ale firmie należy się szacunek za dbałość o detale - nie zrobiono tu "sztampy" powielając standardowe napisy, ale najlepiej jak to możliwe, odwzorowano pierwowzór. Zamówiłem sobie ten wagon na początku roku - miałem bardzo mieszane uczucia po prezentacji zdjęcia gotowego modelu w związku z tymi błędami, ale po wczorajszej rozmowie i zobaczeniu fotografii (ach ja "niewierny Tomasz"...), na podstawie których opracowano model, jestem teraz spokojny - model jest prawidłowo wykonany i zostaje u mnie.
Niestety autor nie wyraził zgody na publikacje - możecie wierzyć lub nie albo przy okazji jakiejś imprezy sami poprosić o możliwość zobaczenia. Ciekawa sprawa z tymi napisami. Pytanie ile wagonów w rzeczywistości mogło wyjeżdżać z napraw z takimi błęda
[QUOTE="Remaj12, post: 1148425, member: 3977"]Ważna informacja i sprostowanie wcześniejszych wpisów - model PIKO 58561 prawidłowo odwzorowuje pierwowzór. Ciężko w to uwierzyć, jeśli nie widzi się zdjęć pierwowzoru, ale faktycznie oryginalny wagon odwzorowany przez PIKO w miniaturze, miał takie błędy - mówimy konkretnie o tym egzemplarzu. Wczoraj wracając z wystawy w Oławie miałem możliwość obejrzenia zdjęć pierwowzoru (4-5 zdjęć). PIKO stanęło na wysokości zadania i prawidłowo odwzorowało oryginał.
Można oczywiście dyskutować o sensie odwzorowywania wagonów, które posiadały błędny w oznaczeniach, ale firmie należy się szacunek za dbałość o detale - nie zrobiono tu "sztampy" powielając standardowe napisy, ale najlepiej jak to możliwe, odwzorowano pierwowzór. Zamówiłem sobie ten wagon na początku roku - miałem bardzo mieszane uczucia po prezentacji zdjęcia gotowego modelu w związku z tymi błędami, ale po wczorajszej rozmowie i zobaczeniu fotografii (ach ja "niewierny Tomasz"...), na podstawie których opracowano model, jestem teraz spokojny - model jest prawidłowo wykonany i zostaje u mnie.
Niestety autor nie wyraził zgody na publikacje - możecie wierzyć lub nie albo przy okazji jakiejś imprezy sami poprosić o możliwość zobaczenia. Ciekawa sprawa z tymi napisami. Pytanie ile wagonów w rzeczywistości mogło wyjeżdżać z napraw z takimi błędami? Czy to odosobniony przypadek?
[ATTACH=full]1085174[/ATTACH]
Może oznaczenia na ścianach czołowych pomogą ustalić odwzorowany okres eksploatacji:
[ATTACH=full]1085175[/ATTACH][/QUOTE]
Co i tak nie zmienia faktu, że олимпийцы z Piko to DNO. Po tylu latach zrobić gorszy model od Sachsenmodelle... to się trzeba postarać.
Autor wątku | Podobne wątki | Forum | Odpowiedzi | Data |
---|---|---|---|---|
Nowości nie-PKP 2017 | Tabor | 154 | ||
Nowości nie-PKP 2016 | Tabor | 209 | ||
Nowości nie-PKP 2015 | Tabor | 151 | ||
Nowości nie-PKP 2014 | Tabor | 297 | ||
Nowości nie-PKP 2013 | Tabor | 187 |