• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości Herpa

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Ale Delta trans nie ma tylko inloaderów. Zaczynali od firan na małych kołach, a ostatnio widziałem nowe naczepy Kassbohrera. Więc wydaje mi się, że właśnie z tymi naczepami będzie można je zobaczyć.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.429 387 20
Ale Delta trans nie ma tylko inloaderów. Zaczynali od firan na małych kołach, a ostatnio widziałem nowe naczepy Kassbohrera. Więc wydaje mi się, że właśnie z tymi naczepami będzie można je zobaczyć.
No i tak zapewne będzie, ale jak widzisz Herpa wie lepiej i daje Volvo FH do inloadera. Ja ostatnio parę razy mijałem na A1 właśnie FM z inloaderem w barwach Deltatrans.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Obecnie większość firm wożących szkło wybiera pod te naczepy ciągniki segmentu średniego typu Volvo FM, Daf CF czy Stralis Hi-Road. Chodzi o ich niższą masę własną, a tym samym większą ładowność zestawu. Kto wie, może jeszcze zobaczymy w szeregach Delty nowe FH z tymi naczepami, w końcu to dopiero ich świeży zakup, a low decki też z nimi czasem spinali.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Z tego co widać "spece" od malowań niekoniecznie znają się na modelach. Zobaczył na autostradzie Volvo z inloaderem, a to czy to FM czy FH to tylko różnica jednej literki :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.429 387 20
Też racja. Podejrzewam, że Herpa nie ma modelu Volvo FM i dlatego idzie na łatwiznę robiąc FH, której formę ma już od dawna i tłucze w różnych malowaniach. Ot... takie jest życie.;)

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
I tu się nie zgadza to, że herpowskie Delty nie maja spojlerów za kabinowych. Moim zdaniem jest to takie wypuszczenie modelu po kosztach, W firmie jest Volvo to dają takie Volvo jakie mają, co z tego że nie takie jak w realu, ale jest czerwone wiec może polaczki się nie skapną, a inni tym bardziej. Naczepa jest zrobiona bo nie wymaga wielu szczegółów, dól formy czerwony a góra szara, do tego proste duże logo. W ogóle doceńmy to że fatygują się zrobić to logo a nie wypuszczają modelu w podobnych barwach ale 'no name' bo i tak ktoś to nabędzie by samemu machnąć logo i cieszyć się czymś na wzór z własnego podwórka... :confused:

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Tak sobie poczytałem Wasze uwagi i owszem macie rację że to herpowski wymysł ale i tak Wszyscy kupimy ten model a ja nawet będę pierwszy w kolejce :D.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Dokładnie, zawsze gdy Herpa wypuści coś z polskim akcentem, to pojawia się falą krytyki, bo to jest be, tamto jest be, Herpa ma Polaków za debili itp. Trzeba się przyzwyczaić do tego, że Herpa nie robi wszystkiego idealnie, bo praktycznie chyba żaden z ich modeli nie jest w stu procentach zgodny z oryginałem. Trzeba przywyknąć, albo nic nie kupować. Cieszmy się lepiej z tego, że Herpa nie zapomina o Polsce i coś tam czasami wypuści.

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Ja uważam, że FH4 + inloader w tych barwach wygląda zajeb***cie, a to, że ciągnik nie ma spoilerów, to w tym wydaniu akurat dla mnie plus - nie jest zgodny z oryginałem - trudno, ale 95% poloników nie było w 100% zgodne. Jak zresztą większość modeli robionych przez Herpę - zawsze coś się znajdzie, o czym wspomniał Damian.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Patrząc na ceny nowych pudełkowców z Herpy wolę już chyba zrobić taki model samemu, przy okazji oszczędzając kilkadziesiąt złotych. Ale fakt faktem, dla kolekcjonerów może to być łakomy kąsek. :)

W ogóle doceńmy to że fatygują się zrobić to logo a nie wypuszczają modelu w podobnych barwach ale 'no name' bo i tak ktoś to nabędzie by samemu machnąć logo i cieszyć się czymś na wzór z własnego podwórka... :confused:
Swego czasu Schlueter wypuścił kilka zestawów Herpy składających się z czarnego ciągnika i żółtego silosa. Idealna baza na paszowozy SANO, ale chyba tylko ja skorzystałem z okazji do zrobienia polonika niskim kosztem. :D

Ostatnio edytowane:

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Wydaje mi się, że błędów nie będzie. Martwię się jedynie o to jak rozwiążą problem świateł i srebrnej obwódki dookoła reflektora. Jednak trzeba przyznać na przykładzie innych brył że jak Herpa bierze się do roboty to źle nie jest. Z obecnej gamy ciągników tylko Scania ma błąd :)

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Mafo- myślę, że błędów nie będzie, bo forma XF105 jest akurat bardzo, bardzo dobra z Herpy - generalnie im raczej formy kabin bardzo dobrze wychodzą.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Nie przypominam sobie, żeby w ostatnich latach Herpa spaprała formę jakiegoś modelu, zawsze wszystko wychodzi im perfekcyjnie, w przeciwieństwie do AWM. Z resztą już w marcu będziemy mogli ocenić. :)