• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości 2024 w N

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
Zastanawiam sie kiedy te ceny zostaną obniżone do normalnych. Skoro taka cysterna kosztować ma 250 zł... to strach się bać ile będzie kosztować wagon osobowy 4 osiowy.....

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.441 442 99
Przesyłka z DE do PL 8-18EUR, to wyjdzie jak nic 250zł i więcej :D

Generalnie, chyba ich p.o.e.b.a.ł.o. :|
Nic nie mów.... Nie tak dawno kupiłem w modellbahnshop-lippe.com porządnie wyglądający model wozu konnego z koniem (od Artitec) bo tylko tam był ten model i za przesyłkę policzyli jak za zboże.... nie warte to suma sumarum było tej kasy... ale co zrobić jak człowiek chce mieć jakościowy model :) ...to robi desperackie ruchy zakupowe. Gdybym powiedział żonie ile za to z przesyłką dałem to by się puknęła w czoło...

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
594 4 1
teoria spiskowa mode ON

a może minitrix robi to celowo?. Mało kto za taką cenę kupi i będzie pretekst do niewypuszczania niczego w barwach PKP?

teoria spiskowa mode OFF

albo zatrudnili kitajca do marketingu: "dajemy cenę z sufitu, może sie jakiś napalony jeleń znajdzie, a potem się zobaczy (i obniży ;)"

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.813 33 0
Może za jakiś czas zrobią promki i przeceny. Wtedy będzie można kupić po normalniejszej cenie.

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Reakcje
1.148 18 0
Z kronikarskiego obowiązku: Talboty PKP Cargo Arnolda są już dostępne :)

KATALOG ARNOLD 2024: KLIK

Ostatnią dla mnie ciekawostka i chyba pierwszym w historii pełnoprawnym modelem PKP od Arnolda jest:
Zestaw 3 wagonów samowyładowczych Falls w barwach PKP Cargo VI ep.

Zobacz załącznik 1025063

Ja wiem, że te wagony to fejki, ale są inne od Fleischmannów, których mam dosyć ;) PS. W H0 Rivarossi puszcza właśnie te wagony w barwach CTL, zatem w latach kolejnych myślę, że także Arnold CTL-e wypuści.

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
594 4 1
od kiedy wysylka z DM 17 eur? Mrugalski do Polski wysyła zawsze przez DHLpaket za 12 eur (wiele razy kupowałem coś tam, ostatnio tydzień temu - to wiem)

110+12= 122 eur to po dzisiejszym kursie 527 zł

Makieciarz 501,50+18,50 wysyłka - 520 zł

aż siedem zlotych rożnicy :p, z tym ze u Mrugalskiego towar jest - płacisz dziś - masz najpóźniej za tydzień, a przeważnie za 4 dni od wpłaty . A u Makieciarza nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie i czy w ogóle bedzie

nie mam zamiaru robić reklamy DMtoys, ale każdy mój zakup tam byl szybki i udany. Z makieciarzem natomiast mam same złe doświadczenia (robią ochotę, a potem okazuje się ze towaru nie ma, albo już sprzedany tylko "zapomnieli" poprawić na stronie)

Ostatnio edytowane:

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
502 4 0
od kiedy wysylka z DM 17 eur? Mrugalski do Polski wysyła zawsze przez DHLpaket za 12 eur (wiele razy kupowałem coś tam, ostatnio tydzień temu - to wiem)

aż siedem zlotych rożnicy :p, z tym ze u Mrugalskiego towar jest - płacisz dziś - masz najpóźniej za tydzień, a przeważnie za 4 dni od wpłaty . A u Makieciarza nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie i czy w ogóle bedzie

nie mam zamiaru robić reklamy DMtoys, ale każdy mój zakup tam byl szybki i udany. Z makieciarzem natomiast mam same złe doświadczenia (robią ochotę, a potem okazuje się ze towaru nie ma, albo już sprzedany tylko "zapomnieli" poprawić na stronie)
Ja nikogo nie reklamuje, dałem tylko przykłady gdzie na obecną chwilę widziałem/są. Robiłem kilka razy zakupy w dm-toys i spoko u makieciarza raz i dawno i też słabo. Faktycznie chyba przy wybraniu kraju dostawa 12 euro, ale mój bank naliczy jeszcze przewalutowanie :(

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Reakcje
1.148 18 0
Tylko po co? To są modele wagonów DR. My mamy tzw WAPy z CSD. Niby podobne ale ...
Po to, aby wyciągnąć pieniądze od klienta. Innej odpowiedzi nie ma. Zresztą to samo zrobili w ramach koncernu Hornby z tablotami PKP Cargo ale w H0 u Rivarossi. Niby wszyscy wiemy, że to fejki, no ale znajdą się tacy, co nie wiedzą, albo tacy, którym nie zależy na zgodności z oryginałem. W przypadku tych Arnolda będzie dokładnie tak samo. Jak mi wpadną w ręce w dobrej cenie - kupię.

jack77

Aktywny użytkownik
Reakcje
502 4 0
jedzie pociąg z daleka..... zamówione w dm-toys

płatność kartą visa i zapłaciłem 551zł w przeliczeniu 4,46 za euro.... a to bez prowizji banku .... jak żyć

MisioPas

Aktywny użytkownik
Reakcje
594 4 1
ja mam wirtualną kartę na euro, tu jest o tyle lepiej, że przewalutowanie jest tylko przy zasilaniu karty = tzn przy przerzucaniu złotówek z konta na wirtual. Zatem można wrzucić wieksza sumę i przewalutuje tylko raz a zakupów można zrobić za to kilka. Pozatym taki wirtual jest bezpieczniejszy prtzy zakupach w necie. Ostatnio tenże mbank promuje "uslugę wielowalutową" rzekomo bez przewalutowań. Nie wierzę im, ale przy następnym zakupie spróbuję ;)

Przepraszam Kolegę Jacka, że nie doprecyzowawszy - naraziłem go na stratę

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166