• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2024 w N

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.603 120 86
Wznowili (?) albo wyprzedaż jedyną amerykańska lokomotywę w TT - SW1200. Niestety pierwszy amerykańsk dystrybutor nie "wytrzymał napięcia" spowodowanego "nadmiarem" zamówień... Cóż... nisza to nisza...

Kurcze offtop... Się zorientowałem, że jestem wątku o N a katalog to mix skal ;)

A w N seria T669.0 (770 ČD)? To może i S200 wypuszczą? Szkoda, że nie w TT.

Ostatnio edytowane:

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.852 141 0
Mnie by ciekawiło, że jeśli jest ST43 w H0 i w TT to....

A ten amerykaniec w TT, mimo mniej ciekawych malowań niż w serii pierwszej to może też... ;-)

Reakcje
15 1 1
Tak sobie myślę odnośnie naszych gruszek od trixa czy rzeczywiście po targach tak szczelnie zapakowali wagony do pudełek ze nikomu więcej nie udało się zrobić żadnej fotki tych wózków? Ciekawość mnie pożera...

Reakcje
2.772 78 12
...yyy, ryzykuję?? Rozwiń...
Wiem, że lepszy byłby pewnie ex Digikiejs ( czy jak go się pisze), ale jak już.miałem potencjalny fundusz na niego, to wziął się i padł / zmienił nazwę ( zapewne z finansowego powodu)...
W dodatku w PL jak patrzyłem, to ciężko go namierzyć ( oczywiście, pewnie nie wszędzie zerkałem)...

Pozdr,...

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.852 141 0
Ej, Przemek, od ręki Ci spakuje takiego centralka,
https://www.walthers.com/atlas-master-dcc-system-system-commander-speed-function-control-unit

tylko zasilacz trzeba ( ja podłączyłem zwykłe trafo flejśmana tylko patrzyłem czy AC piorun czy DC piorun;) )

Kupiłem okazyjnie dwie sztuki za grosze (nie patrz na cenę z linka), i tak leżą :)

to jest inaczej chyba lenz jakiś podstawowy, adresy do 128 czy jakoś tak (bez długich)
https://as.rumia.edu.pl/tt/dcc/lenz.asp
Tillig chyba też to pakował do startsetów

Po długaśnym wątku o RB_coś_tam i kilku doświadczeniach z tym dekoderem, za chiny ludowe nie zainwestuję(-emy) więcej w cos z nazwą RB_coś_ tam.

Reakcje
2.772 78 12
Dzięki Marcin za propozycję, tylko sęk w tym, że trochę ciężko by mi było ganiać z tym po pokoju przy docelowym układzie, dlatego właśnie interesowała mnie opcja z wifi a tu widzę tylko opcja kablowa ... Zresztą jak pamiętam, to w Piotrkowie lecieliście na telefonach, co wydaje się jednak wygodniejsze... Narazie temat pod rozwagę...

Pozdr,...

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.963 33 0
DM Toys każdego dnia mi podsyła jakieś promocje. Ciężko się patrzy na modele przecenione o 50 czy 100 EURO.

Nie wiem cze Eanosy są jeszcze dostępne. Ostatnio były dobrze przecenione. Pewnie się wyprzedały.

Z Vectronem będzie pewnie to samo.....poczekam :)

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.204 18 0
Ładnie się prezentuje - ja mimo, że raczej mało polskiego taboru mam to kupiłem jako lokomotywę do składu Uacs które lada moment będą mam nadzieję od Trixa.
Wyjdzie, wyjdzie ten zestaw gruszek, ale... bardziej byk do niego pasuje :D Tylko jakaś strona z drukiem 3D ostatnio padła no i moje marzenie o byku do gruszek znowu się odsunęło w czasie;)

Przeglądałem DM toys'a i takie cóś polskiego się trafiło ( wrzuta informacyjna, a nóż widelec się komu przyda)...
https://www.dm-toys.de/en/product-details/RAILNSCALE_N5298Q.html
Nowość! W ogóle Rainscale teraz poszło po bandzie, bo jeżeli ktoś chce ogarnąć temat pojazdów samochodowych z IV i V epoki, to na spółkę z Gaborem może zawalić całą makietę gotowymi autami :D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166