• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości 2024 w N

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.603 120 86
Właśnie po to swego czasu wyrobiłem sobie kartę w kantorze internetowym i płacę w euro bez prowizji po kursie z internetowego kantoru.
No ale jakoś musisz przelać zety na euroski więc jest przewalutowanie. No chyba, że zarabiasz w E. To przepraszam... ;)

No i lekka prowizja za karte też jest. Każdy sobie sćiaga "grosze". Kasa musi się zgadzać. Nic za darmo nie ma.

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.204 18 0
No ale jakoś musisz przelać zety na euroski więc jest przewalutowanie. No chyba, że zarabiasz w E. To przepraszam... ;)

No i lekka prowizja za karte też jest. Każdy sobie sćiaga "grosze". Kasa musi się zgadzać. Nic za darmo nie ma.
Kończąc ot. Warto się zapoznać z warunkami, jakie oferują kantory internetowe. Zakup waluty po określonym kursie to nie przewalutowanie po jakimś dziwnym kursie banku. Podobnie z prowizją od płatności kartą. Ja akurat nigdy takiej płacąc w euro nie zapłaciłem.

PS. Po tym jak się naciąłem na przewalutowanie w PayPalu podłączyłem do niego właśnie kartę w euro, by mnie złodzieje nie okradali. Podobnie z eBayem już po rozwodzie z PayPal. Tam podpiąłem konto euro, bo eBay również stosuje zdradzieckie kursy.

pado

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
4.963 33 0
Masakra te talboty. Jakby PIKO na bazie swoich zrobili przemalowankę na nasze talboty było by dużo lepiej.

storch

Użytkownik
Reakcje
44 0 0
W N w zasadzie to nic podobnego do WAP chyba nie uświadczysz. Swego czasu Flesiu też robił gnioty fejkowe bo były kolorowe (żółte klapy, jak to pięknie rodzicom robiącym prezenty dzieciom wyglądało!). Brązowe chyba też były, ale nie WAPy. Flesiu przynajmniej jeszcze umożliwiał zabawę interaktywną bo te klapy były otwierane i żwirek można było z wagonu wysypywać. Niestety nie był to polski model. A te Arnoldy to nawet na dawcę wózków się nie nadają, bo to ani wózka 1XTa, ani wózka z WAPa nie przypomina. DR owska wersja i DB mają Y25...
Ale w wersji DB to te wagony kursowały po PL i owszem:)
Pozdraw
Storch

storch

Użytkownik
Reakcje
44 0 0
kitajce robią coraz wieksze dziadostwo a Atnold to firmuje :(

trzeba chyba dociążyć i "naprostować" ladunkiem
O nie! Kitajce robią to, na co jest zamowienie! Zawsze pytają "a ile to ma kosztować" i podlug tego robią. Np. dla siebie robią coś takiego: https://www.j-scale.com/changming Ale temat modeli chińskich jest w calkiem innym wątku. Pozdraw!

OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.204 18 0
Są i nasze gruszki na targach w Lipsku!

460760442_1579125936286966_3438656958337228653_n.jpg

Źródło: KLIK

Co prawda bardzo mocno przesadzili ze spawami na zbiornikach, ale najważniejsze, że są! Jeszcze jedno - po powiększeniu zdjęcia w źródle na FB mam zagwozdkę, czy wózki to są planowane Y25 czy jednak te bardziej podobne do naszych 1XTa.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
techno

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.204 18 0
gruszki.jpg

Źródło: KLIK

Panowie, koniec krótkiej dyskusji. W Trixie ktoś poszedł po rozum do głowy i pozbyli się wózków Y25 (dobrze widziałem, że ta informacja zniknęła również ze strony). Zarówno na grafice (w tle) jak i w modelu.
Mimo wszystko wybaczam im te spawy, choć gryzą się z odbiorem wagonu, oj gryzą...

:eek::eek::eek:

Jak nie pomacam, to nie uwierzę!!!
Jakkolwiek by to nie zabrzmiało, ale będziemy macać :LOL:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 54
Tabor 8
Tabor 24
W
Tabor 62
W
Tabor 166