Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Pominę fakt, że mialem jeszcze sytuacje, że w jednym z wagonów zestaw sam wypadał ( i nadal wypada) z ramy wózka... Albo wada montażowa na linii albo poprostu skopany projekt wózka ( zbyt duże luzy)... Ale ja inżynierem nie jestem, ja tylko prowadzam składy w 1:1 i się nie znam
Panowie w wagonach kuehn trzeba wyciągnąć koła z wózka ,ukażą się blaszki które trzeba dogiąć w stronę poprzecznicy czyli wózka wkładając pomiędzy blaszkę a poprzecznicę igłe i dogiąć na małym śróbokrętem lub pensetą. Ja mam wiele tych wagonów i wszystkie po tym zabiegu toczą się jak trzeba .(jeden mi nawet prawie z gabloty niechcąco wyjechał)
Te wagony są fabrycznie przystosowane do montażu oświetlenia .Wewnątrz są już nawet kable wyprowadzone z wózka gotowe do podłączenia listwy. Niestety producent tak to wymyślił że zamiast blaszkę oprzeć na osi zestawu kołowego oparł na wewnętrznej stronie koła i powstał opór toczenia.
...no to u mnie przegiął w druga stronę, bo prawie posiałem na dywanie zestaw kołowy. Dobrze, ze się kapnąłem, że coś mi poleciało, bo bym go zdeptał... A swoją drogą, może dlatego wylatuje, bo tam blaszki zadnej niewidziałem. No ale na reklamacje już za późno. Tak czy siak, dzięki za info...
Pozdr,...
_____
EDIT...
Możesz zrobić zdjęcie wózków od spodu??
W tych moich wagonach coś mi się nie zgadza... Dzięki z góry...