Czyli za 1100zł ( nie liczę reszty) można pozyskać solidną surową konstrukcję 5 półek ( licząc "dach") o 400cm długości , 76cm głębokości rozmieszczonych co 40cm na 175cm wysokości
Obawiam się, że to liczenie trochę nie wyszło. Żeby mieć regał szeroki na 4 m (400 cm) i głęboki na 72 cm (nie: 76 cm, głębokość jednego segmentu wynosi brutto 36 cm , czyli potrzebna jest podwójna głębokość) potrzebne jest 8 regałów o wymiarach 100 cm (szerokość) x 36 cm (głębokość) x 175 cm (wysokość), po 279 zł sztuka, co daje
2232 zł, a więc ponad dwa razy więcej, niż wyliczył kolega DRACULA. Ale faktycznie, jest to solidna podstawa do budowy gabloty. Teraz jeszcze ścianki i drzwiczki, oszklenie, schodki do ekspozycji modeli itd....
Ale na najniższej półce chyba nie warto niczego ustawiać. U mnie, żeby obejrzeć modele na najniższej z trzech oszklonych półek, trzeba kucać, a najlepiej usiąść na podłodze. Żeby zobaczyć coś na samym dole (u mnie wykorzystanym jako zamykane szafki) trzeba by się położyć. A ustawianie modeli na "dachu" regału, bez żadnej osłony, też wydaje się wątpliwym pomysłem, pomijając już możliwość oglądania wystawionych tam eksponatów. Ja pewnie postawię tam jakieś lampy, czy inne tego rodzaju przedmioty, ale z pewnością nie modele.