Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
gdyby nie spalanie stukowe (nie wystrojony silnik) jeśli w/g wiecie o so cho to spokojnie 280km/h latało to .... no to wsadze kij w mrowisko , że tak powiem , Omega A 3000 24V + TURBO = na seryjnym silniku około 300KM - w tych czasach to rodzynek, było to moje auto przez 4 lata. Wyremontowałem silnik (1000zł) , zamotowałem turbosprężarkę Holset od Scani (bo od mietka 300TD nie dawała rady) wymieniłem progi i reperaturki tylne (wszystko sam).... po czterech latach na świat przyszedł synek , a w Omie poszły tylne podłużnice - ręce mi opadły i pożegnałem się (teraz lata odrestaurowana w Bielsku B.)[DOUBLEPOST=1395174916][/DOUBLEPOST]
gdyby nie spalanie stukowe (nie wystrojony silnik) jeśli w/g wiecie o so cho to spokojnie 280km/h latało to .... no to wsadze kij w mrowisko , że tak powiem , Omega A 3000 24V + TURBO = na seryjnym silniku około 300KM - w tych czasach to rodzynek, było to moje auto przez 4 lata. Wyremontowałem silnik (1000zł) , zamotowałem turbosprężarkę Holset od Scani (bo od mietka 300TD nie dawała rady) wymieniłem progi i reperaturki tylne (wszystko sam).... po czterech latach na świat przyszedł synek , a w Omie poszły tylne podłużnice - ręce mi opadły i pożegnałem się (teraz lata odrestaurowana w Bielsku B.)
od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zmiana auta, prosiłbym Panów o opinię może posiadacie takie auta, w kręgu moich zainteresowań są:
- Subaru Forester, Mitsubishi Outlander, Qashqai 4x4, RAV 4, X Trail 4x4, Opel Antara, VW Tiguan. Tylko benzyna, modele po 2009, może być automat, tylko bez gazu.
A Ja Wam przedstawię moją kruszynkę.. (teraz już wiadomo dlaczego lubię opelki )
Moja Asteroidka 1.7 CDTI GTC Panorama urzekłą mnie swoim kształtem i .. wiadomo panoramiczną szybką.. mmm przez nią kocham jazdę w nocy
Nie ma ich za wiele i tym bardziej mi się to podoba a silniczek niby skromne 1.7 a się zbiera..
od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zmiana auta, prosiłbym Panów o opinię może posiadacie takie auta, w kręgu moich zainteresowań są:
- Subaru Forester, Mitsubishi Outlander, Qashqai 4x4, RAV 4, X Trail 4x4, Opel Antara, VW Tiguan. Tylko benzyna, modele po 2009, może być automat, tylko bez gazu.
A Hondy CRV niet? Bo mam kilka do sprzedania a jesteś z Radomia to masz blisko...
Od razu mówię, żebyś zapomniał o Opel Antara... nic szczególnego, mało samochodów, bez rewelacji.
RAV4 mocno damski samochód, Qashqai najmniejszy z tych wybranych, trochę plastikowy.
Najlepszy wybór Subaru, Outlander.[DOUBLEPOST=1410809497][/DOUBLEPOST]Już kiedyś widziałem tą Astrę Pauli w internecie...
Prawda tak że auta po 2000 roku są wszystkie siebie warte czyli badziewnie wykonane i drogie w naprawach , benzyna Cię tu wiele nie uchroni też ją skomplikowali do granic możliwości.
Jeżeli maiłbym wybierać to pierwsze miejsce Subaru Forester za napęd , a drugie miejsce VW Tiguan za względnie wysoką jakość reszta to generalnie podobne do siebie badziewie.
Druga mądrość ludowa głosi natomiast że nie ma złych samochodów są tylko źle eksploatowane także musisz się dobrze naszukać co by wtopy nie zaliczyć.
Maciek ale kolega nic o BMW nie pisał a to też już nie to samo co kiedyś.
Inna sprawa jak się auto ma od nowości i eksploatuje je jeden normalny kierowca , w porę robi obsługę , to samochód się zrewanżuje bezproblemową eksploatacją.
Maciek ale kolega nic o BMW nie pisał a to też już nie to samo co kiedyś.
Inna sprawa jak się auto ma od nowości i eksploatuje je jeden normalny kierowca , w porę robi obsługę , to samochód się zrewanżuje bezproblemową eksploatacją.