• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Nasze auta w skali 1:1

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.824 573 30
To dla mnie żaden argument, ale w ogóle uważam, że podział na samochody "męskie" i "damskie" jest bez sensu. Jakle cechy auta stanowią o tym, że jest męski czy damski? A wielu mężczyznom RAV4 też się podoba, znam kilku takich, którzy właśnie RAV4 sobie kupili.

PS. To, co napisałem, dotyczy poprzedniego modelu, nie tego obecnie produkowanego.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.696 160 2
To dla mnie żaden argument, ale w ogóle uważam, że podział na samochody "męskie" i "damskie" jest bez sensu. Jakle cechy auta stanowią o tym, że jest męski czy damski? A wielu mężczyznom RAV4 też się podoba, znam kilku takich, którzy właśnie RAV4 sobie kupili.
Wiem o tym, ale to jest moja opinia. Kolega pytał co wybrać, żebyśmy mu podpowiedzieli. RAV4 dobry samochód tylko nie w diesel, bo to awaryjna jednostka.
Silniki D-4D a w szczególności D-Cat czyli 2.2. Wysokie zużycie oleju i przepalająca się uszczelka pod głowicą a dokładnie jej podnoszeniem i po silniku.

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
mnie się RAV też podoba a że tak naprawdę żona częściej jeździ niż ja to może będzie mi łatwiej ją przekonać. Ciekawym czy nadal działa legendarna niezawodność Toyoty w tym modelu, a interesują mnie tylko silniki benzynowe bez turbo. BMW X3 (model po 2009) to auto które zdecydowanie u mnie jest nr 1 i na które zdecydowanie mnie nie stać.

Reakcje
571 8 0
od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zmiana auta, prosiłbym Panów o opinię może posiadacie takie auta, w kręgu moich zainteresowań są:
- Subaru Forester, Mitsubishi Outlander, Qashqai 4x4, RAV 4, X Trail 4x4, Opel Antara, VW Tiguan. Tylko benzyna, modele po 2009, może być automat, tylko bez gazu.
Subaru Forester benzyna- może. Diesel w manualnej skrzyni - porażka. Silnik zbiera się świetnie, pali średnio 6,8 l przy ok. 160 KM, ale sprzęgło tragedia. Wymiana po 40 tys i nadal nie daję rady do końca wcisnąć. Przy 6 biegach i krótkiej jedynce załamka.
Ciekaw jestem opinii na temat innych SUVów.
A co sądzicie o nowym Jeepie?

szymon3000

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
grand szeroki dziś wymieniałem skrzynie automat , auto z 2012r i przebieg 120 tysi ,3.0 CRD - zmieliło ją w diabły , auto w niemczech straciło biegi (niemiaszki przeprogramowali skrzynie i tyle , bo tyle na robocie się znają) koleś dojechał do szczecina i skrzynia klękła --- to jedyny przypadek jak od dwóch lat siedze w Jeppie. Nie kupować czasem Jeppa SRT8 , bo nie jedzie i koszt 340.ooo PLN. Aaaa Broda ... kup Omege Lotus z 91r , będe Cię na rękach nosił :p

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
grand szeroki dziś wymieniałem skrzynie automat , auto z 2012r i przebieg 120 tysi ,3.0 CRD - zmieliło ją w diabły , auto w niemczech straciło biegi (niemiaszki przeprogramowali skrzynie i tyle , bo tyle na robocie się znają) koleś dojechał do szczecina i skrzynia klękła --- to jedyny przypadek jak od dwóch lat siedze w Jeppie. Nie kupować czasem Jeppa SRT8 , bo nie jedzie i koszt 340.ooo PLN. Aaaa Broda ... kup Omege Lotus z 91r , będe Cię na rękach nosił :p

Omega Lotus to już łatwiej w totka wygrać.;)

szymon3000

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
eeeeeeeeee 60-80 tysi i masz fure o przebiegu 50 tys. km pierwszy właściciel , auto kolekcjonerskie (900 sztuk na cały świat) i mało które auto jest w stanie "jej" dorównać za te kase = tyle koniuff i niutonuff...

MeteorKKR

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
217 8 0
Wiele pięknych aut tu się już przewinęło, więc dołączę i ja swoją wielką i dozgonną Miłość :)
Samochód roku 94' (wtedy ten tytuł coś znaczył - Micra dostała go między innymi za absolutną nowość i innowację w tej (i nie tylko tej) klasie czyli cztery zawory na cylinder, co z niewielkiego autka czyni naprawdę szybkie i zrywne auto nie żłopiące przy tym wcale wielkich ilości paliwka ;)
Swoją już mam 10 lat, jest już pełnoletnia (rocznik 96') i tak jak dawniej jest autem które jest jednym z najmniej awaryjnych aut jakie kiedykolwiek wyprodukowano (nie to co obecne auta (nowe Micry też niestety, choć w nich akurat została tylko nazwa...) które po 3-4 latach zgodnie z dyrektywami unijnymi, mają ulec biodegradacji :p) ;)
Zatem bez zbędnego lania wody - kilka fotek "Złotej Strzały Meteora" ;)

20140904_004.jpg

20140904_011.jpg

20140908_009.jpg

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Piękne macie samochody, najbardziej zazdroszcze starych klasyków, też moim marzeniem jest takiego kiedyś posiadać, od 6 lat posiadam swoje inne marzenie, Astre GSi, którą sobie przerabiałem, obecnie nic się nie dzieje ale czekają już inne felgi i trzeba przy silniku dokończyć jeszcze. Micry nie zazdroszcze bo sam miałem taka tylko czarną z faltdachem, jeśli niechcesz się kłócić to nie zaczynajmy tematu micry :D Nawet mojej żonie sie ona nie podobała...:ROFL: Ale naprawde podziwiam ludzi którzy kochają te auta (widziałem takich na forum micry).

Astra GSi 93 rocznik 3,2 V6

178472_450115771705551_1149139762_o.jpg
412510_361791883871274_1925358042_o.jpg

Ostatnio edytowane:

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.086 18 0
Dla mnie świetnie zrobiona Astra. Przymierzm się do kupna Morris Minor, wychaczyłem u takiego starego dziadka, tam wszystko jest do wymiany ale to nie ważne jest czarny i ma wersalke czerwona z przodu i z tyłu- obecnie zakupczoną przez kury:ROFL:, a o nowym nissanie w wersji sportowej to mogę zapomnieć. Zrobię sobie Morrisa po swojemu a poźniej pojade nim do Polszy bronić kraj bo ponoć rezerwistów mają wzywać na szkolenie i będzie możliwość postrzelania karabinem:D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 13
Skala 1:1 4
Skala 1:1 5
Skala 1:1 222