• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Nadszedł czas na spełnianie marzeń

OP
OP
matt_32

matt_32

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tory już są kupione i to w nadmiarze. Jakiś czas się to w końcu zbierało. Tak mi się wydaję, że najlepiej to zrobić kółeczko z dwoma torami i już... bo wtedy coś do środka wejdzie - np. budynki, choć na takowe u mnie też jest miejsce. Ma to być makieta jakiejś powiedzmy większej stacji, a nie rynku w mieście xy :(

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Popieram. Mały układ szybko się nudzi i dziwię się ludziom którzy robią małe kółeczko czy jajko w H0 zamiast zrobić coś porządnego w skali N czy Z. Kibicuję!

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.646 519 30
o f**k ... :) moge prosic wiecej namiarów co to za miejscowka ?
Na 90% to gdzieś w Londynie, bo elektryfikacja z trzecią szyną, a takie "cuda" są tylko w południowo-wschodniej Anglii. Londyn to w tym rejonie jedyne wielkie miasto, gdzie taki rozbudowany układ torowy praktycznie może występować. Przejrzę w wolnej chwili swoją bibliotekę, może coś znajdę (ale obiecać nie mogę).

OP
OP
matt_32

matt_32

Użytkownik
Reakcje
0 0 0

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Ani jedno ani drugie! Jak masz kasę to Tortoise bądź Cobalty. Jak kasy mniej to Seep Pm2 bo cenowo nieźle a miejsca zajmują malutko i dosyć porządnie wykonane.

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Nie wiem. Szkoda, że nie napisałeś wcześniej to bym Ci dorzucił do zamówienia, bo kupowałem dziś Peco w DM Toys. Tam te napędy są dosyć tanie a przesyłka 10 euro więc tam polecam zakupy. Masz tory Piko więc możesz kupić PM1 jak i PM2.

OP
OP
matt_32

matt_32

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
prace idą powoli, ale zawsze do przodu... czekam na napędy i jednak pozostanę przy Conradach ;)
a.JPG
b.JPG
[DOUBLEPOST=1394142206,1394141197][/DOUBLEPOST]Sporo do dopracowania, bo przecież trawa nie rośnie na cegle, ale czy koncepcja peronu jest akceptowalna :)?

JohnyTRS

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
384 1 0
Jeżeli boki mają być ceglane, to zdecydowanie je przyciemnij, podobnie jak powierzchnię peronu - jest zbyt sztuczna. Co do trawy to ewentualne kępki (!) mogą być, przy czym obecność trawy jest związana z pęknięciami krawędzi peronu.

Nie pasuje! Kup w sklepie modelarskim boczki peronowe Auhagena.
Oczywiście, że pasuje, np. peron 2 w Szczecinie posiada ceglane boki.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 8
Planuję 42