Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Tory już są kupione i to w nadmiarze. Jakiś czas się to w końcu zbierało. Tak mi się wydaję, że najlepiej to zrobić kółeczko z dwoma torami i już... bo wtedy coś do środka wejdzie - np. budynki, choć na takowe u mnie też jest miejsce. Ma to być makieta jakiejś powiedzmy większej stacji, a nie rynku w mieście xy
Popieram. Mały układ szybko się nudzi i dziwię się ludziom którzy robią małe kółeczko czy jajko w H0 zamiast zrobić coś porządnego w skali N czy Z. Kibicuję!
Na 90% to gdzieś w Londynie, bo elektryfikacja z trzecią szyną, a takie "cuda" są tylko w południowo-wschodniej Anglii. Londyn to w tym rejonie jedyne wielkie miasto, gdzie taki rozbudowany układ torowy praktycznie może występować. Przejrzę w wolnej chwili swoją bibliotekę, może coś znajdę (ale obiecać nie mogę).
he he stanowczo wolałbym ten londyński - a jaki pulpit sterowniczy do tego [DOUBLEPOST=1392580536,1392579939][/DOUBLEPOST]Podpowiedzcie Panowie, czy "siłowniki" czy "Conrady"?
Ani jedno ani drugie! Jak masz kasę to Tortoise bądź Cobalty. Jak kasy mniej to Seep Pm2 bo cenowo nieźle a miejsca zajmują malutko i dosyć porządnie wykonane.
Nie wiem. Szkoda, że nie napisałeś wcześniej to bym Ci dorzucił do zamówienia, bo kupowałem dziś Peco w DM Toys. Tam te napędy są dosyć tanie a przesyłka 10 euro więc tam polecam zakupy. Masz tory Piko więc możesz kupić PM1 jak i PM2.
prace idą powoli, ale zawsze do przodu... czekam na napędy i jednak pozostanę przy Conradach
[DOUBLEPOST=1394142206,1394141197][/DOUBLEPOST]Sporo do dopracowania, bo przecież trawa nie rośnie na cegle, ale czy koncepcja peronu jest akceptowalna ?
Jeżeli boki mają być ceglane, to zdecydowanie je przyciemnij, podobnie jak powierzchnię peronu - jest zbyt sztuczna. Co do trawy to ewentualne kępki (!) mogą być, przy czym obecność trawy jest związana z pęknięciami krawędzi peronu.