• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 (1:87) Nadszedł czas na spełnianie marzeń

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.729 52 5
JohnyTRS, ceglane boki, ok. Ale one muszą wyglądać. Tu na km pachnie "naklejką". Marcin ma rację. Lepiej dokleić boczki peronowe Auhagena. I spatynować całość.

OP
OP
matt_32
Reakcje
0 0 0
Witam po przerwie,

okres jesienno-zimowy, długie wieczory pozwalają na dalsze prace. Z pomocą szanownych "starszych" Kolegów udało się ustalić ostateczny plan:
[DOUBLEPOST=1417295457,1417294590][/DOUBLEPOST]Jeśli da radę to Ktoś dorzuci małą wizualizację, o co proszę :). Ostatnio zakupiony tabor cieszy oko:

20141121_191156.jpg
20141121_215405.jpg

.... no ale by pchnąć prace dalej czas na pomalowanie torów. Długo to trwa, bo pędzelkiem, nie aerografem... choć to pewnie okaże się zakup niezbędny... Jak oceniacie efekty:

20141129_185514.jpg

To pierwsze malowanie. Jutro będzie poprawka, Te mocne przejścia z ciemnego w jaśniejszy trzeba zamalować. Ale kolor myślę będzie ok.

Załączniki

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Fajnie Ci tory wyszły tylko zacieniuj te przejścia między kolorami. Ja tez maluje pędzelkiem. Używam farb akrylowych Pactra. Głównie czarny Matt i rdza Rust. Czasem rozjaśnia czerwienią lub bielą

OP
OP
matt_32
Reakcje
0 0 0
nie wszystkie wyszły takie rdzawe: ) myślę, że spróbuję trochę z czarnym to zniwelować. Poniżej fota już z nie tak rdzawym podkładem:
20141209_124202.jpg

Szuter Polaka. Tak myślę tylko czy aby dobry odcień. Skala TT i co do tego też mam pewne obawy, choć komponuje się całkiem przyjemnie. Zastanawiam się czy nie kupić większego i nie zmieszać?

OP
OP
matt_32

matt_32

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Panowie, proszę o opinie, co myślicie o tym zakupie:

http://allegro.pl/kompresor-modelarski-af18k-2-aerograf-wezyk-i4964801035.html

bo już mnie trafia z tym malowaniem torów. Wszystko tak się jakoś ostatnio składa na nie. Zamówiłem farbę ten sam numer - po malowaniu odcień inny... :( Tłuczeń - brak na sklepach... :( tym sobie chociaż przyspieszę myśle i zajmę się w końcu mocowaniem napędów :) choć zniechęcony jestem już na maksa

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Zobacz załącznik 251432 Zobacz załącznik 251432 ... cały czas w wolnych chwilach coś tam dłubie... powoli, ale do przodu. Kończąc malowanie zaczynam próby sypania kamyczków
Zobacz załącznik 251431
Bardzo ładnie wyszły podkłady tylko troszkę przyciemnij pudrami a szuter rewelka. Czy to już zalane klejem?
[DOUBLEPOST=1420574075][/DOUBLEPOST]
Panowie, proszę o opinie, co myślicie o tym zakupie:

http://allegro.pl/kompresor-modelarski-af18k-2-aerograf-wezyk-i4964801035.html

bo już mnie trafia z tym malowaniem torów. Wszystko tak się jakoś ostatnio składa na nie. Zamówiłem farbę ten sam numer - po malowaniu odcień inny... :( Tłuczeń - brak na sklepach... :( tym sobie chociaż przyspieszę myśle i zajmę się w końcu mocowaniem napędów :) choć zniechęcony jestem już na maksa
Kolego modelarstwo to cierpliwość i jeśli mam cię troszkę pocieszyć to nie ty jeden tak masz. Ja czasem chodzę dookoła swego modułu jak sęp koło padliny i nic. Czasem tak jest a następnego dnia człowiek ma chęci. Ja już doszedłem do wniusku, że nic na siłe i zero pośpiechu. Powodzenia.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 8
Planuję 42