Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kilka zdjęć z ostatniej podróży. Miała być wycieczka przez trzy województwa, ale do południa pogoda była ch...usteczkowa pochmurno i nieprzyjemnie... W zasadzie zrobiła się wycieczka po Wrocławiu i okolicach
Na stacji Krapkowice, nowe tory, reszta jak zostało.
Na zlikwidowanym odcinku Krapkowice -Gogolin, przystanek (chyba ) Krapkowice Otmęt.
Most kolejowy nad Odrą, przerobiony na przejście dla pieszych i zawalidrogów, tzn. rowerzystów.
Często bywam na stacji Wrocław Kuźniki i ten sam słup z bramki trakcyjnej mnie zawsze zastanawia, jak PKP Energetyka to spięła skoro z drugiej strony bramki słup jest prosty bez takiego wgięcia. Czy to efekt jakiegoś wypadku kolejowego, czy też ze względu na miejscowe ułożenie czegoś w ziemi tak koślawo to połączyli.
Tu podziwiam kunszt eksploratora, ja nigdy nie odważyłem sie przejść druga strona torów do tego magazynu, z którego rampy załadowczej te zdjęcia powstały.
Tę lokomotywę mam na zdjęciach tylko od strony prawej, foto z peronu. Tor z lewej od tych wagonów i lokomotywy jest obecnie w remoncie od przejadu kolejowego przed peronem aż do kolejnego przejazdu z 500 metrów na wschód od stacji.
W temacie słupa, jak tubylec nie wie o co w tym chodzi to wycieczkowicz tym bardziej
A co do włażenia bele gdzie... jak jest się kogoś zapytać, zazwyczaj się pytam, tak dla bliziru W Kużnikach, oprócz pracujących przy torach, nie było nikogo, więc sobie połaziłem tu i ówdzie
Dalej to już ściśle tajne/poufne Jakbym nie nie miał okazji, przez 32 lata, wdychać smrodów po ich produktach
Szkoda, mają tam, tzn. w Nitroerg SA, czynną szopę i kilka lokomotywek. Od czasu do czasu nawet jeżdżą na bocznicę w Kielczy.
Wjazd na bocznicę w Kielczy.
Dotyczy drogi czy torów?
Stacja Kielcza.
Nieczynny dla ruchu osobowego przystanek Żędowice,
Przegląd "skarbów" w Parowozowni Jarocin.
ATPO, specjalnie dla @MAnTonI krótka instrukcja bezstresowego wejścia na teren Parowozowni Skręcając w ul. Parowozownia, rzuca się w oczy znak B-1 Ale na tabliczce jest napisane, że "nie dotyczy mieszkańców i pojazdów PKP", pomyślałem, że właściwie ja też jestem mieszkańcem, a nie wynika z tabliczki że muszę być mieszkańcem akurat tej ulicy Przyjąłem więc, że mieszczę się w wyjątkach i spokojnie wjechałem. Następną przeszkodą była metalowa siatka, tu gorzej, ale jak poszedłem nieco dalej ścieżkę zagradzał tylko jakiś sznureczek, nawet się nie musiałem schylać
Prawdopodobnie też byłem w telewizji ale chyba nikt normalny nie będzie ścigał poważnego gościa z aparatem
Człowiek już stary, pamięć nie ta co kiedyś cd. wiosennej wycieczki po Pyrlandii
Milicz i mosty nad jakimiś potoczkami, ten kilku-przęsłowy nad Baryczą.