Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Foto-wycieczka po drodze do Zbierska
Przystanki GKW: Bytom "Pod Dębem" (to chyba od nazwy knajpy w pobliżu ), Bytom ul. Łokietka, Tarnowskie Góry "Kopalnia Srebra"
Zabytkowa Kopalnia Srebra.
Klatka lub po naszymu szola i łódki do podziemnych podróży.
Karsznice, parę zdjęć z tutejszego skansenu. Był niestety zamknięty, ale chwila rozmowy telefonicznej, jak się okazało między nami-emerytami i po 20 minutach przyjechał na rowerku Pan Czesław, który otworzył bramę i pooprowadzał mnie po swoich skarbach
Kilka zdjęć z Noworocznej wycieczki po okolicy mojej wsi Jak wyjeżdżałem, słoneczko prześwitywało spomiędzy chmur, ale zdaje się, że szybko mu się znudziło
Neo-kibel przed i na przystanku Rybnik-Niewiadom.
Lokomotywka na skwerku w Łukowie Śląskim, nie chciało mi się wysiadać z auta
Kilka km dalej inna lokomotywka, przed budynkiem stacji Sumina i kilka zdjęć stacji.
Przystanek Szymocice.
Przystanek jakich wiele, ale na końcu peronu zachował się jeszcze przepust pod torami dla kolejki Gliwice-Racibórz.
Kto by uwierzył jeszcze parę lat temu, że w Krzyżanowicach takie cuda wybudują. Tak, tak to się już nie wróci. Podróż pociągiem z Wodzisławia Śląskiego z przesiadką w Chałupkach, a potem już na Krzyżanowice, by cały dzień na wędkowaniu spędzić, aż łza się w oku kręci. Przejazd kolejowy wyremontowany? Czy nadal można koła na nim zostawić?
"...kolej wydała kupę kasy na inwestycje, widocznie zabrakło na takie pierdoły jak napis "Dworzec PKP Racibórz"..."
no i teraz już takiego napisu nie zobaczysz...
Co najwyżej "dworzec kolejowy".