Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Dziś na stacji JZ Ktoś niedawno podpalił budynek, strażacy ciut dokończyli... a zresztą nikogo z "miasta" to nie interesuje... za niedługo budynek sam się zawali i będzie po problemie.
Smutna nasza rzeczywistość. W Łodzi, kilka lat temu tzw. nieznani sprawcy podpalili zabytkową zajezdnię na Dąbrowskiego. Efektem tego jest pusty plac jaki po tym pozostał. http://lodz.naszemiasto.pl/tag/pozar-zajezdni-tramwajowej-lodz.html
Podobnie spłonęła zabytkowa drewniana poczekalnia na stacji Swędów z czasów szerokotorowej Kolei Warszawsko-Kaliskiej.
Na objechanie wszystkiego jak zwykle mało czasu ... takie tam z szybkiego grilla integracyjnego Górnego Śląska z Dolnym Śląskiem . Zresztą wkrótce powtórka....
Krótka foto-wycieczka po linii 97 z Żywca do Suchej Beskidzkiej, w zasadzie po drodze do Chabówki, tak aby po próżnicy kilometrów nie nabijać
Ostatnio łikendowe pociągi kursowały tu w zeszłym roku, na ten rok zdaje się, że Hanysy z Krakusami nie umieją się dogadać ws finansowania tej linii, więc... na razie pusto
Choć najbliższy pociąg pojedzie 2 października
-> http://kolejegalicyjskie.pl/wydarzenie/szlakiem-kolei-transwersalnej/
Na stacji Łodygowice.
A jeszcze niedawno ten motyw wg gugli wyglądał tak:
Żywiec i okolice, generalnie oczywiście okolice stacji.
W lewo linia 139 w kierunku do Bielska-Białej, w prawo linia 97 do Suchej Beskidzkiej.
Stacja Żywiec Sporysz. Jakby co, budynek jest do kupienia
Po drodze...
Pewel Mała.
Mostek nad Koszarawą w Jeleśni. Chciałem zrobić z bliska, ale jak zapytałem tubylca: czy tą dróżką dojdę do mostu, odpowiedział, że tak, tylko muszę uważać na żmije Czemuś sobie odpuściłem
Na objechanie wszystkiego jak zwykle mało czasu ... takie tam z szybkiego grilla integracyjnego Górnego Śląska z Dolnym Śląskiem . Zresztą wkrótce powtórka....
Następny dzień to gonienie króliczka-mutanta Ktoś w Pyrlandii błysnął... inwencją Ale to tylko moje zdanie
No jakże by inaczej, również napotkane po drodze (głownie) kolejowe motywy
Głuszyca.
Poniemieckie betonowe filary po wiadukcie kolejki wąskotorowej, łączącej stację Głuszyca Górna z kompleksem "Riese" w Górach Sowich. Kolejką zapewne dowożono materiały do budowy tych konstrukcji.