• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.580 67 1
Trzeba przyznać że puki co to udają się te nowe ciągniki herpie . Zaczęli od mercedesa , potem volvo , a teraz daf i każdy jak malowany . Co do tego że kabina się nie podnosi to chyba wiele nie tracimy bo tego i tak nikt na zdjęciach nie pokazuje . Grunt że od tyłu widać że silnik jest . Jak ktoś będzie chciał sobie go na warsztat wstawić to sobie grill przetnie i zrobi na stałe podnoszoną kabinę :D

Ciemny

Aktywny użytkownik
Reakcje
857 6 1
Bardzo fajna ta 106, powiedz mi czy kabina ma zawiasy i możliwość podnoszenia ale przeszkodą jest atrapa grilla czy buda zrobiona na sztywno bez takiej możliwości?

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Bardzo fajna ta 106, powiedz mi czy kabina ma zawiasy i możliwość podnoszenia ale przeszkodą jest atrapa grilla czy buda zrobiona na sztywno bez takiej możliwości?
Tak jak napisałem, grill jest jako jedna całość i nie daje się podnieść kabiny, ale jak próbowałem to sprężynuje także pewnie ma zawiasy. Nie rozbierałem go jeszcze.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Co tu dużo oceniać, udał się im jak każda inna poprzednia forma. Co do podnoszenia kabiny to jestem podobnego zdania co Bartek, i tak raczej nikt z nas się w to nie bawi. Może nawet to i lepiej bo czasami zdarza się, że w transporcie coś się rozlatuje i trzeba to składać do kupy żeby było równo. Tutaj jest zdjęcie rozebranego na części pierwsze i widać mniej więcej jak to jest poskładane. Na elemencie w lewym dolnym rogu jest coś przypominającego zawiasy, ale ciężko stwierdzić czy coś jeszcze oprócz grilla blokuje.
http://www.mo87.de/?n8505

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Jak dla mnie 106ka to pierwszy Daf który naprawdę mi się podoba. Przeglądając fotki stwierdzam, że Herpa postarała się i model jest godny uwagi, dlatego też i ja w przyszłości będę się za tym modelem rozglądać.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Jak kabina się nie podnosi to straszna lipa...i luster nie ma. Ogólnie bardzo plastikowo wygląda...
Dobrze , że w pudełku mu foty nie zrobiłeś:cool:

No to fotki mamy , a teraz czekam na bardziej urealnione i "rozgrzebane" modele kto pierwszy???

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Jak kabina się nie podnosi to straszna lipa...
Fakt, nie podnosi się. Dodam jeszcze, że drzwi się także nie otwierają i szyby też się nie opuszczają. :cry: Jeszcze większa lipa. ;) :D:D:D[/QUOTE]
Lustra są, tylko w pudełku, bo nie mam gdzie trzymać modeli, a pudełka herpowskie nie pozwalają na przechowywanie modeli z lustrami. Już to tyle razy napisałem i myślałem, że Ty też o tym wiesz.:confused: :)
Ogólnie bardzo plastikowo wygląda...
Niestety, jak wszystkie modele z Herpy jest zrobiony z plastiku. :podstepny::LOL::LOL::LOL:
Dobrze , że w pudełku mu foty nie zrobiłeś:cool:
Ciekawy pomysł. ;) Pewnie niedługo zacznę pokazywać modele w pudełku skoro na dioramce się nie podobają. :podstepny: :gwizd:

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Mafo...popuść trochę szelki...czy naprawdę nie wyczuwasz choć odrobiny żartu w tym moim komentarzu??? Czy naprawdę wszyscy mają pisać ,że im szczęka opada, zbierają koparę z podłogi i belki nie pomalowane??? Trochę luzu ... tak wiem , w ciągu kilku lat stałeś się mega-kolekcjonerem , ale ja wolałem mafo - specjalistę od BMW, który potrafił pięknie opisać każdą prezentację. Teraz mafo dopierdzieli się do każdej niepomalowanej belki(choć wie , żę herpa takie robi od lat)...do każdego błędu słownego(choć każdemu się zdarzają). Nie pisz tylko , żebym nie oglądał twojej kolekcji...bo to już było. Po prostu troszkę tolerancji i dystansu - a swoją drogą - jak ci się chciało odpowiadać i cytować każde moje zdanie....aa , nie napisałem ,że mi się nie podoba na dioramce...
luuuzzz...

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Świetny - nadkola, boczne osłony, zbiorniki, platformy - herpa się postarała! Żaden DAF się nie otwierał z tego co kojarzę? Jedynie seria 2-3000.
Fajnie, że nie zrobili przeszczepu nowej kabiny na stare podwozie co zdarzało im się na przełomie wieków.

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Nie mam już sił na komentowanie modeli Pekaesu, każdy jest idealnie dopieszczony a zdjęcia doskonale go przedstawiają, każdy pokazany do tej pory Pekaes jest godny uwagi i nie wybrałem między nimi faworyta bo jest ciężko. Jeśli chodzi o dafa to podoba się, aczkolwiek waloryzacja to podstawa i czekam na swoje :D

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Dziś z innej beczki. Co prawda to nie samochód ciężarowy, ale różne ciężary za sobą często ciąga. Taki tam Ursus C 330.

IMG_0918.jpg
IMG_0919.jpg
IMG_0920.jpg
IMG_0921.jpg
IMG_0922.jpg
IMG_0923.jpg