• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.939 5 0
Maciek, przy tej ilości w jednym malowaniu to trzeba zebrać wszystkie! :) Chyba, że masz już wszystkie? :D
Kolejny świetny model. Bardzo dobra konfiguracja (koń z dwoma mostami napędowymi) i Kempf , czekamy na więcej... ;)

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.924 388 20
Maciek, przy tej ilości w jednym malowaniu to trzeba zebrać wszystkie! :) Chyba, że masz już wszystkie? :D
Z tego co mi wiadomo to chyba wszystkie. Jak zrobię fotkę grupową to popatrz i powiedz, czy jeszcze jakiegoś brakuje. Może w weekend się uda.

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.924 388 20
Wreszcie się udało zrobić fotki Dornbiererowej rodzinki... Co prawda nie mam większego podestu ani porządnego dużego tła, dlatego fotki są jakie są...

Dornbierer razem 01.jpeg
Dornbierer razem 02.jpeg
Dornbierer razem 03.jpeg

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.939 5 0
Piękna i imponująca kolekcja Maćku, a te zdjęcia grupowe robią ogromne wrażenie! :eek: Wg. mojej skromnej wiedzy - brakuje trzech zestawów...

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.939 5 0
Edit: Brakuje min. dwóch. Oczy mnie zawodzą :D
Najtrudniej będzie pewnie zdobyć Scanię R'09 (6x2) z ruchomą podłogą (914536) 1/500 szt.
Kolejna: Scania R'09 w średniej kabinie bez osłon aero z wanną (taką jak ta trzecia od prawej). Nr. (909013) 1/750 szt.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.171 67 1
Edit: Brakuje min. dwóch. Oczy mnie zawodzą :D
Najtrudniej będzie pewnie zdobyć Scanię R'09 (6x2) z ruchomą podłogą (914536) 1/500 szt.
Kolejna: Scania R'09 w średniej kabinie bez osłon aero z wanną (taką jak ta trzecia od prawej). Nr. (909013) 1/750 szt.
No to teraz Sławku jest zagwostka bo według tej strony https://www.swissmodelle.ch/herpa-dornbierer-ch/ brakuje jednak 3 modeli . Ruchome podłogi niby wyszły dwie . Odnośnie jednej ruchomej podłogi to ma ją na sprzedaż Kolega z Wrocławia który prowadzi znany sklep modelarski . Przy czym ten model wystawiony jest na Niemieckim Ebay i kosztuje 130 euro .

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.939 5 0
No to teraz Sławku jest zagwostka bo według tej strony https://www.swissmodelle.ch/herpa-dornbierer-ch/ brakuje jednak 3 modeli . Ruchome podłogi niby wyszły dwie . Odnośnie jednej ruchomej podłogi to ma ją na sprzedaż Kolega z Wrocławia który prowadzi znany sklep modelarski . Przy czym ten model wystawiony jest na Niemieckim Ebay i kosztuje 130 euro .
No to jest kolejna ciekawostka z naszego h-zerowego świata :) O istnieniu takiego modelu nie miałem nawet pojęcia... Posiłkowałem się Herpa Archiv (który niestety posiada błędy i braki). Z doświadczenia też wiem, że brak modelu w oficjalnym spisie Herpowskim oznacza zazwyczaj dużą unikatowość...

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.171 67 1
Ciekawostką jest to że pod numerem katalogowym tej ruchomej podłogi wychodził mi całkiem inny model . Jeszcze szukając modele w tych barwach trafiłem na parę zdjęć scanii noskowej z kontenerami . Teraz pytanie czy to samoróbka czy też jakaś mała seria limitowana .

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.939 5 0
Ciekawostką jest to że pod numerem katalogowym tej ruchomej podłogi wychodził mi całkiem inny model . Jeszcze szukając modele w tych barwach trafiłem na parę zdjęć scanii noskowej z kontenerami . Teraz pytanie czy to samoróbka czy też jakaś mała seria limitowana .
Zapomniałem o wątku z numerem modelu - tu się niestety nie zgadza. Oryginalnie 922760 to Scania R'09 TL Hamburger Spedition ... :( To oczywiście nie przesądza sprawy, bo niejednokrotnie kupowałem modele w pudełkach z innego zestawu. Najbardziej prawdopodobna wersja - Koń z zestawu 914536 i naczepa "samoróbka"...

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.171 67 1
Zapomniałem o wątku z numerem modelu - tu się niestety nie zgadza. Oryginalnie 922760 to Scania R'09 TL Hamburger Spedition ... :( To oczywiście nie przesądza sprawy, bo niejednokrotnie kupowałem modele w pudełkach z innego zestawu. Najbardziej prawdopodobna wersja - Koń z zestawu 914536 i naczepa "samoróbka"...
Tylko analizując te zdjęcia to ciągniki nie są takie same . Jeden jest pierwszej serii generacji R , a drugi jest drugiej generacji .