• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Moje ciężarówki - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.072 387 20
Ty tak pięknie wykonałeś ten ciągnik, czy ktoś na Twoje zlecenie Mafo? Czy to nie robota znanego warszawskiego magnata modelarskiego? (y)
Masz rację, model robiony przez naszego kolegę Irokeza.:)

Wykonanie zarówno dioramy jak i modelu świetne, chylę czoła, jednak nie podoba mi się fakt, że niewiele ten zestaw ma wspólnego z oryginałami, ze względu na naczepę niestety. Mimo, że jest wykonana i przybrudzona genialnie, to jednak gryzie mi się to z Pekaesem - nie było w Pekaesie takich naczep, a tym bardziej nie z Fiatami. Ale to tylko takie moje zboczenie ;)
Może nie idealna ta naczepa, ale ja znalazłem takie fotki oryginałów. Trzebaby trochę dorobić elementów żeby upodobnić jeszcze bardziej tą naczepę, ale to może w przyszłości, podobnie z brudzeniem ciągnika. ;)

Fiat 002.jpg Fiat 003.jpg

BoBi

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
No jak widzisz są to diametralnie różne naczepy - stara burtowa Herpa jest znacznie bliżej tych które zaprezentowałeś - to już szczegół, który jak pisałem, mnie razi, no bo ja wiernie za 1:1 podążam, ale klimacik Twój model ma świetny! :)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.072 387 20
Cieszę się bardzo, że zestaw się podoba. :) W takim razie jeszcze parę fotek w odcieniach szarości:

IMG_0750-1.jpg
IMG_0752-1.jpg
IMG_0754-1.jpg
IMG_0759-1.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.072 387 20
Dziś model, który już był pokazywany przeze mnie, ale z racji pustynnej dioramki idealnie pasuje do tych klimatów.

IMG_0764.jpg
IMG_0769.jpg
IMG_0770.jpg
IMG_0771.jpg

I jeszcze parę fotek w odcieniach szarości:

IMG_0764-1.jpg
IMG_0767.jpg
IMG_0768-1.jpg
IMG_0769-1.jpg