Pytanie / prośba do speców od kształtowania krajobrazu i zieleni na makiecie.
Z różnych powodów zmuszony bylem spowolnić prace przy budowie mojej makiety i od dłuższego czasu nic się prawie na niej nie dzieje. Na bieżąco przeglądam forum i będąc często pod wrażeniem szybkości budowy makiet przez niektórych kolegów, mam ochotę tez coś na niej zrobić żeby dawała mi więcej radości i możliwość zabawy pociągami.
I tu pojawił się właśnie problem, bo lekko straciłem wenę twórczą i zastanawiam się jak to wszystko ładnie ukształtować i zazielenić?
W trakcie prac lekko zmieniłem w kilku miejscach mój pierwotny projekt dlatego przedstawiam poniżej kilka zdjęć "z lotu ptaka" obrazujących jak to teraz wygląda.
Moje wątpliwości na dziś to:
- pierwotnie po prawej stronie (zdjęcie nr.1) planowana była 3 stanowiskowa parowozownia, ale jest tu trochę ciasno, dlatego zastanawiam się czy nie zrobić np. bocznicy z tartakiem lub coś w tym stylu? Brałem tez pod uwagę linię wąskotorową, która wspinałaby sie po tylnej ścianie i wyjeżdżała łukiem gdzieś na środku makiety?
- czy nie spłaszczyć góry (zdjecie nr.4) nad tunelami w rogu makiety, bo jest tam dość dużo miejsca i warto byłoby tam coś zrobić. Gdyby powstała wcześniej wspomniana linia wąskotorowa, to tam mogłaby powstać mała stacyjka(?)
- czy środek makiety nie jest "za płaski"?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.