• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moja stajnia i kuźnia pojazdów PRL

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Bardzo ciekawy przód w tym maluchu, to jakaś wersja z XXI epoki modelarskiej, ewentualnie konkurencja ASF.;)
Bo to ten helektryczny, co ostatnio często w sieci pokazują, że ma nawiązywać do tamtych lat i Mateusza pewnie też będzie na kabel ;)
Jak widzicie Szanowni Państwo, Mateusz postanowił wysłać Brekinę do garażu swoim projektem, no to czekamy, zawzięcie kubicując (y)

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.168 16 2
Ja Malucha będę tylko drukował i dystrybuował. Natomiast za projekt odpowiedzialny jest Waldemar Tubus Góralski Jeden z najzdolniejszych projektantów z którymi miałem okazję współpracować.
W przygotowaniu mamy także 125p.

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.504 5 0
Miałbym sugestię dotyczącą reflektorów. Oczywiście jest to temat do przemyślenia. Może warto byłoby zrobić zagłębione reflektory przygotowane do zalania chromowym "molotovem" i przezroczystą żywicą? Okrągły reflektor można nawiercić samemu. Prostokątny nie jest już takim prostym tematem.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Nadal nie podoba mi się dolna część przedniego pasa, wygląda jakby była zbyt mało podgięta, przyjrzyj się jaki kształt ma przedni błotnik poniżej linii lamp.
Zgadzam się z Adamem, więc może zdjęcia spod tego linka trochę Wam pomogą:
https://autogaleria.pl/kochany-i-znienawidzony-fiat-126p-obchodzi-45-urodziny

i tu

https://www.gieldaklasykow.pl/polski-fiat-126p-1976-15900-pln-choroszcz/

Dołem przedni pas jest wyoblony i kończy się szwem, co prawda szwem nie ma się co przejmować, ale to wyoblenie już bardziej rzuca się w oczy.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.168 16 2
To się jeszcze poprawi. Dzięki Panowie za uwagę.
Tymczasem dzisiejszy wydruk. Niestety skończyła mi się oryginalna żywica i wydrukowałem na jakimś badziewiu. Jutro odbiorę z paczkomatu oryginał :) I mam nadzieje będzie lepiej.

Załączniki

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.168 16 2
Danielu ja jestem konserwa i to z grubej blachy. Nie znam się na żartach. Jak robimy to robimy. A więc zapowiedź 125p jest jak najbardziej prawdziwa.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
Patrząc na zapowiedzi Mateusza nie pozostaje nic innego, jak posiadać egzemplarz od każdego z obecnych producentów, więc kibicuję starania wszystkich :)
GPM daje możliwość wykonania modelu z otwartą, przymkniętą lub zamkniętą komorą silnikową, a Mateusz jak widzę idzie w jakość i powiem szczerze, że bardzo mi się podoba ta różnorodność projektów, dzięki czemu można dobrać model do konkretnych scenek rodzajowych.

Mateusz, nie wyrzucaj tego Malczana z nieprawidłowym czołem, wydrukuj do niego zderzaki od FL-a lub rzemieślniczy zderzak sportowy z pługiem, będzie idealny na sporta :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 36