Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Obecnie cały mój niewielki asortyment jest wysyłany w ciągu 3 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty. A jest to:
Przyczepka Niewiadów N126 - SkalaH0
Przyczepka Niewiadów N250 - SkalaH0
Wózek akumulatorowy WNA1320 - SkalaH0
skrzynki na oranżadę - SkalaH0
Do grona moich modeli dochodzi przyczepka N250 w skali TT
W tej zacnej skali która z jakiegoś dziwnego powodu niezwykle mi się spodobała połączyłem opony wraz z felgami.
Cena to 25zł + wysyłka
Do grona moich modeli dochodzi przyczepka N250 w skali TT
W tej zacnej skali która z jakiegoś dziwnego powodu niezwykle mi się spodobała połączyłem opony wraz z felgami.
Cena to 25zł + wysyłka Zobacz załącznik 592925
Widzę Mateusz, że nieźle się rozkręciłeś, robisz modele w tylu różnych skalach. To jest fajne w przypadku 3D, że taka adaptacja jest łatwiejsza niż przy klasycznym modelarstwie.
Dla mnie TT też jest skalą idealną. Zaczynałem od niej ale ze względu na większy wybór polskiego taboru i beznadziejne wyglądające szczęko skręty z Berliner Bahnen przesiadłem się na H0.
Zestawy przyczepek już są.
Ponieważ jak widać malarz ze mnie kiepski przypominam o moim konkursie:
Osoba która zakupi jeden z moich produktów w wersji do samodzielnego montażu, ładnie zmontuje i pomaluje oraz udostępni mi ładne zdjęcia a ja je wykorzystam w celach "reklamowych" dostanie drugi taki sam produkt gratis.
Myślę, że można podciągnąć pod temat samochodowy.
Przy fototrawionych było trochę lutowania. A teraz przy drukowanym będzie prawie tylko pomalować. Prawie gdyż ucho na haka i uszy na liny trzeba będzie wkleić. Ale to już nie problem.
Planowana seria w H0 TT N i Z
Proponuję aby do wklejenia była jeszcze klapa albo któraś ściana ... bo szkoda drukować pełną zawartość środka jako całość.
Lepiej drukować same ścianki + klapa tyłu
Piękny. Nie spodziewałem się że kiedykolwiek będę się zachwycał śmietnikiem. Na pewno go kiedyś zakupię, bo na zrobienie od dłuższego czasu czeka Skoda szubienica z Icara .
W H0 ucho na haka planuję zrobić z drucika, natomiast uszy na liny z nitów. W TT, N oraz Z pewnie wydrukuję już już z modelem.
Trochę to za małe by drukować osobno.
Ps mam nadzieję,że mówimy o tym samym.
Proponuję aby do wklejenia była jeszcze klapa albo któraś ściana ... bo szkoda drukować pełną zawartość środka jako całość.
Lepiej drukować same ścianki + klapa tyłu
Po próbnym wydruku. muszę i tego spróbować. Stwierdzam, że ten prosty z pozoru kształt jest trudny do usytuowania na stole roboczym. Spróbuję twoją opcje.
Jakbyś czytał w moich myślach.
Tylko, że nie mam modelu samochodu do pomiarów. A na coś musi pasować.
Zatem ogłoszę konkurs.
Kto mi udostępni stara bądź Jelcza do pomiarów zabudowę bramową dostanie gratis
Za namową Adama spróbuję zamontować felgi od Niewiadówka do Maluszka Berkiny.
jak się uda będzie dostępna w moich stanach magazynowych.
Pierwszy ochotnik do transplantacji już jedzie.