• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Moja stajnia i kuźnia pojazdów PRL

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.171 16 2
No ja pamiętam, że u nas zapiekankę na dworcu baba sprzedawała w takiej. Stała na cegłach i bez kół.
Ale moja będzie w pełni funkcjonalna i gotowa do wyprawy. :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.429 387 20
Kolejny produkt z Mateuszowej kuźni zmaterializuje się na dniach. :) Tym razem H0 i być może 1:24.
Zobacz załącznik 587627
Fajna, tylko już taka w naszej skali jest. Zrobiła ją firma Pomniejszone. Lepiej zrób wersję wczesną tej przyczepy, ze skrzynią na butle gazowe schowaną w przyczepie. Albo zrób wersję N132 czy też N126nt.
Poniżej zdjęcie ściągnięte z internetu pierwszej wersji przyczepy N126.

Przyczepa N126.jpg

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.171 16 2
Pawle. Projekt kempingu ma dofinansować projekt autosana. Dokładam starań by H9 w 0 ujrzał światło dzienne jeszcze na wakacjach.
(I tak robię postępy od jakiegoś czasu projekty stają się rzeczywistością)
Maćku A jakie były różnice wczesnej wersji względem mojej? Skrzynia na gaz jest oddzielnym elementem więc można go nie montować.
Jak by byli chętni to mogę zrobić N132 mam już ją nawet zaczętą. Wszak to co przedstawiłam co prawda jeszcze wymaga kilku poprawek ale powstało w dwa wieczory.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Reakcje
25.429 387 20
Maćku A jakie były różnice wczesnej wersji względem mojej? Skrzynia na gaz jest oddzielnym elementem więc można go nie montować.
Kliknij na zdjęcie to się powiększy i zobaczysz, że skrzynia na butle gazowe w wersji wczesnej ma tylko klapę z zewnątrz i jak nie zamontujesz skrzyni na dyszlu to musisz dorobić taką klapę na przodzie przyczepy.
Na inne wersje tej przyczepy pewnie też znajdą się chętni, np ja... ;)

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.341 47 0
Drzwi otwierane na drugą stronę również różniły te wersje. Wczesna wersja miała też duże, prostokątne światła na tyle umieszczone dość wysoko a późniejsze miały po dwa okrągłe umiejscowione niżej.

OP
OP
popowe

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.171 16 2
Zmieniłem stronę otwierania drzwi, pomniejszyłem nieco przednią szybę, usunąłem przednie światła, skrzynie na gaz oraz dodałem klapę na dachu.
Macie jakieś sugestie co jeszcze poprawić?
n126a.jpg
n126b.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 36