Tego dnia do dziwnego zdarzenia doszło w piwnicznych podziemiach pralni w obiekcie nr 13, dawniej zwanym zakładem karnym. Dwóch więźniów pod nadzorem strażnika natknęło się na metalowe beczki nie wiadomego pochodzenia, z których uchodził dym o dziwnym zapachu niby cebuli. Próbując je przestawić wydobył się gaz, który poraził jednego więźnia, który w wyniku doznanego szoku kichnął na drugiego więźnia ten zaś na osłupiałego z wrażenia strażnika. Strażnikowi udało się jeszcze przed omdleniem zgłosić zaistniałą sytuację i wezwać pomoc. Pralnie odcięto od reszty pomieszczeń obiektu, po czym wezwano strażaków z pobliskiego miasta.
Wóz strażacki Scania CP31 w drodze do zakładu karnego:
Bokiem:
Tyłem:
Widok z góry:
Audi Quattro :
Audi Quattro bokiem:
- My przyjechaliśmy na zgłoszenie. Może nas pani wpuścić do środka?- Zapytał jeden z strażaków.
- Niestety nie mogę sie na to zgodzić. Zgodę może tylko dać naczelnik więzienia, który przyjedzie za kilka minut.- Odpowiedziała z-ca naczelnika obiektu nr 13, major Aneta Przypał w obstawie dwóch strażników.
- Pani chyba k**wa śmie żartować, a jak jest zagrożenie życia?
- Nic nie poradzę. Musimy czekać na decyzje naczelnika. Obiekt nr 13 to nie przedszkole panowie i bez takich mi tu.
Land Rover Defender 90 jako pojazd pomocniczy straży pożarnej oraz Audi Quattro tyłem:
Nawrotka i widok tyłem:
Widok bokiem:
C.d.n.
Wóz strażacki Scania CP31 w drodze do zakładu karnego:
Bokiem:
Tyłem:
Widok z góry:
Audi Quattro :
Audi Quattro bokiem:
- My przyjechaliśmy na zgłoszenie. Może nas pani wpuścić do środka?- Zapytał jeden z strażaków.
- Niestety nie mogę sie na to zgodzić. Zgodę może tylko dać naczelnik więzienia, który przyjedzie za kilka minut.- Odpowiedziała z-ca naczelnika obiektu nr 13, major Aneta Przypał w obstawie dwóch strażników.
- Pani chyba k**wa śmie żartować, a jak jest zagrożenie życia?
- Nic nie poradzę. Musimy czekać na decyzje naczelnika. Obiekt nr 13 to nie przedszkole panowie i bez takich mi tu.
Land Rover Defender 90 jako pojazd pomocniczy straży pożarnej oraz Audi Quattro tyłem:
Nawrotka i widok tyłem:
Widok bokiem:
C.d.n.