Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Adam, jak opanuję te cholerne blaszki, to jak bum cyk-cyk zrobię, bo też za mną chodzi, tylko będzie potrzebny jakiś Elvis to ogarnięcia świateł i sterowania, bo tych sterowników nie kumam tak samo jak pralki w domu... początkowo myślałem o wersji RC na własne potrzeby, bo to proste jest, ale jak załatwisz kogoś do tej pokręconej elektroniki, to i ja się chętnie podepnę.
Na niej napis Preusen Eektra a pod mostem Stary A10. No, idzie Kolega ostro po bandzie. Taka historical fiction.
PS. Może gdzieś w pobliżu postawić wieki piec do wytopu surówki?
No przecież mówię.
A grucha przewozi surówkę, czyli bardziej żelazo niż stal. No i cały zestaw jadzie na sztalwerk, czyli do stalowni.
Coś wielkopiecopodobnego widziałem na amazonie i e-bayu. Jeszcze z tym wąskim torem pod mostem, to wyjdzie nasz Śląski klimat.
- Tato, a co tam stoi na korytarzu takie zakurzone.
Zapytał Kubuś ojca.
- To moduł, Kubusiu.
- Moduł?
Zapytał zdziwiony Kuba, po chwil zastanowienia, szalone iskierki pojawiły się w jego oczach.
- Tato, tato robimy ten moduł, dziś wieczorem będziemy mogli po nim jeździć?
- hmm.... odpowiedział ojciec.
No i trzeba się wziąć za robotę. Na początek przymiarka brakujących odcinków torów i rozkminka z kabelkami. Jak pamiętacie miała to być tylko diorama bez „prądu”.