Witam
Odmiennie od zwyczajowego pokazywania całych modeli dzisiaj kilka dodatków, przeróbek itp.
Lusterka, osłony przeciwsłoneczne, uchwyty sygnałów końca pociągu. Model Gagarina "skos" ma pomalowane uchwyty i uchwyt wejściowy na pomost w kolory jakie występują na zdjęciach jakie widziałem.
Kabina pomalowana, dół wkładki z tłem (zielonej podłogi na wysokości kolan nie widziałem w lokomotywie
). Dodane poręcze foteli, imitacja drzwi i co najważniejsze usunięty oryginalny pulpit i dorobiony od nowa ukośny panel.
Zdjęcie pulpitu maszyny o tym numerze jest dostępne w internecie, jakiś dobry człowiek akurat je zrobił i zamieścił.
Wyfrezowany odlany wentylator i zamontowany trawiony. Miejsce wyfrezowanej imitacji klapy na dachu wstawiona uchylona.
Kabina starszego Gagarina ze starszym wyposażeniem: zasłonki PKP, osłony przeciwsłoneczne pierwotnego wyglądu, nastawnik, Hasler i czajnik z kubkiem
Druga kabina z bardziej opuszczonymi zasłonami. Trawione i dogięte uchwyty w miejsce firmowych pełnych. Teoretycznie robota bez celu.
W praktyce jednak w pełni użyteczna. Sygnały można sobie dorobić i odtworzyć jazdę "zimnego" pojazdu na końcu składu lub pociągu lokomotywowego ( ostatnio co prawda widziałem taki pociąg w latach 90 ale były takie zestawienia). Sygnały mocujemy i zdejmujemy bez przyklejania itp. Nie wiem tez dlaczego prawa klapka sterowania jest w modelu zielona, na zdjęciach jest szara i tak też zostało to przemalowane.