Witam
Już odpowiadam Zbigniewie. Kolory brudzenia nie są na żywo aż tak agresywne, zdjęcia w oświetleniu słonecznym potęgują szczególnie kolor brązowy i rdzawy. W świetle pokojowym nie jest to taka bardzo agresywna tonacja. Szyby też nie są tak zalane, jest to wykonane lakierem i w świetle pokojowym jest to nawet nalot prześwitujący.
Co do opisów, jasne, że myślałem już przy mojej ET22. Jednak o ile na ST44 i SP45 znalazłem odpowiednią krój opisów to dla ET22 nie. Widziałem takie w formie na podkładzie z blaszki ale ja bym wolał osobne litery i cyfry. Jeśli zajrzysz do poprzednich stron to właśnie ST44 i większość SP45 ma napisy w formie o jakiej myślisz.
Też dostałem pytanie o wzorowanie się na zdjęciach przy wykonaniu modelu i w sumie pytanie dobre. Pozwolę sobie takie wkleić, większość pochodzi z internetu a jedno z FB ze strony Ostrowskiego Klubu Modelarzy Kolejowych (bardzo fajna ekipa). Mam nadzieję, że autorzy nie będą mi mieli zamieszczenia za złe. Na ostatnim zdjęciu specyficzne ubrudzona szyba narożna.