Mi osobiście bardzo się ten wątek podoba. Tak samo jak ten w dziale samochodowym pod tym samym tytułem. Kolega
xxx a dokładniej jego modele są "inspiracją" dla wielu innych modelarzy. Tak, więc panowie mniej "ortodoksyjnego" postrzegania modelarstwa a więcej "luzu" i będzie znacznie fajniej, i przyjemniej na forum kolejkowym.
A to jest akurat chyba łatwe do wytłumaczenia: na kolejach polskich znają się wszyscy (a przynajmniej wszystkim się tak wydaje
), na kolejach innych krajów zna się mało kto. O podejściu emocjonalnym do "naszych" modeli już nie wspomnę. Ale dlaczego w dziale samochodowym jest inaczej to już nie wiem...
Faktycznie też nie mogę zrozumieć tego "fenomenu" na dziale kolejkowym czyli tak łatwego "zapłonu" i wybuchu kłótni, który tutaj jest niemal "normą". Dlaczego? W sumie nie wiem... Może zamiast ze sobą rywalizować powinniście się tak doceniać jak to ma miejsce w dziale samochodowym?
Tam niemal każdy szanuje i docenia użytkownika choćby za to, że chce mu się robić zdjęcia swoim modelom i je pokazywać innym. Czy też to, że w ogóle coś robi aby forum funkcjonowało a nie było "nudną encyklopedią" dla "ortodoksów". Jesteśmy w sumie już i tak bardzo "odizolowani" od "normalnych" ludzi przez swoje hobby, bo dla innych to my jesteśmy "inni" zbierając zabawki czy to samochodziki czy też kolejki. Jest nas tak mała garstka a my mimo to kłócimy się "wtórnie" się izolując nawzajem i tak w już "odizolowanym gronie"... Smutne...