• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Modele w skali 1:32 by Meggido

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.475 443 99
Cudne te modele robisz. Może nie doczytałem.... ale z jakiego powodu oszklenie robisz takie ciemne? W tej skali i przy twoich umiejętnościach nie problem zrobić wnętrze kabiny. Dlatego strzelam, że Ci na tym nie zależy :) Tak? Czy może jakiś inny powód?

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 12 2
Cudne te modele robisz. Może nie doczytałem.... ale z jakiego powodu oszklenie robisz takie ciemne? W tej skali i przy twoich umiejętnościach nie problem zrobić wnętrze kabiny. Dlatego strzelam, że Ci na tym nie zależy :) Tak? Czy może jakiś inny powód?
Zgadłeś. :) Jakieś 8 lat temu na początku tego wątku napisałem co myślę o robieniu wnętrz lokomotyw. ;) Zacytuję samego siebie:
Więc informuję wszem i wobec: mam w dupie robienie wnętrza, nie chce mi się, nie mam ochoty, nie mam czasu, nie potrafię, nie chcę (niepotrzebne skreślić). Nie mam zamiaru tracić życia na robienie wskaźniczków, dźwigienek, kontrolek i innych gówien by zaspokoić zachcianki szanownych tu obecnych Forumowiczów. Sprawia mi przyjemność wierne odwzorowywanie mechaniki, a nie nikomu niepotrzebnych bzdur. Moim celem jest jak najszybsze zestawienie składów z moich wyobrażeń i świetna zabawa na makiecie ogrodowej.

newermind

Łowca cech
Zespół forum
ŁKMK
Reakcje
3.595 45 1
Wygląda jak porządna, kowalska robota. Tylko trzydzieści dwa razy mniejsza! Ciekawe musisz mieć kowadła, młotki i inne punktaki. ;)
Pozdrawiam.

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 12 2
Chyba pójdę tym samym tokiem myślenia przy teigreku, sam napęd zajmuje już dużo czasu, a co dopiero wiązary i układ stawidła.
Moje modele, mój wybór. Tobie nic do tego. Nie ma obowiązku robienia wnętrza. A Ty jak chcesz, to możesz swojego teigreka zrobić bez wiązarów, bez kół i bez czego tam sobie chcesz. Nic mi do tego.

Wygląda jak porządna, kowalska robota. Tylko trzydzieści dwa razy mniejsza! Ciekawe musisz mieć kowadła, młotki i inne punktaki. ;)
Pozdrawiam.
Nie użyłem ani młotka, ani punktaka, ani kowadła. ;)