• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Modele w skali 1:32 by Meggido

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
3.719 65 3
Zgadza się natomiast talboty to taki specyficzny rodzaj wagonów które najczęściej występują w jednolitych składach. Moga być w róznych kolorach i typach ale zwykle jednego operatora/właściciela no może z wyjątkiem współczesnych prywaciarzy, którzy maja często rózne leasingowe wagony. Mistrzem bajzlu na kołach jest chyba DB Cargo Polska.

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Prosze o namiar na ta firme od ktorej Kupujesz sprzegi srubowe. Wciskam na google i wychodza mi jakies czesci do rur. Kilka zdjec ze sprzegami wyszlo, ale wszystko na e-bay. I pytanko jak to dziala w zabawie, na youtube widac panowie bawia sie jakimis pincetami.
Uzywam sprzegow Marklina. Mozesz je kupic u przedstawiciela Marklina w Polsce, np. AMC Wroclaw. Kupuje tez w sklepie u znajomka "po skali" - http://spur1-werkstatt.de.fc-host52.de/gauge-1/spare-parts-brass-and-plastic/
Mnie dzialaja i latwo mi spinac wagony. Ale ja mam male dlonie.
Musisz pamietac, ze na sprzegach srubowych nie pojedziesz po dowolnej geometrii toru.

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.544 112 11
OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Nie udało mi się dopasować tzw. kielichów cardana (modelarze RC wiedzą o co chodzi), więc trzeba je było samemu wytworzyć dopasowane na wymiar do konkretnych projektów (ET22 i E6ACT Dragon). Oto wynik 1.5h pracy na tokarce. Zostało tylko wyfrezowanie w nich rowków i wykonanie otworów gwintowanych pod wkręty dociskowe.
Także powstał jeden zębnik na silnik. Drugi będzie jak drugie koło mosiężne doleci do mnie.
20171014_203452.jpg
20171014_203508.jpg
20171014_203516.jpg

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Jako, że projekt ET22-1060 jest na etapie cięcia laserowego detali zatem czas zrealizować kolejny projekt-marzenie czyli model lokomotywy E6ACT Dragon w skali 1:32 oczywiście. :) Oto pierwszy krok ku temu, wydruki prototypów maźnic w jednym kawałku wraz z pokrywkami.
20171106_172823.jpg
20171106_172815.jpg

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.749 125 86
Te maznice poznal bym o kazdej porze dnia i nocy :) A ktora wersje Dragona robisz? Rozumiem, ze te elementy sa z wosku i bedziesz lal metal :)

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Jak potrzeba zdjęć, to pisz... Mam jakieś fotki FPL'a... chyba że Lotosa wolisz to niestety tu nie pomogę...
Dzięki, ale póki co mam wszystko czego mi potrzeba. :)

Te maznice poznal bym o kazdej porze dnia i nocy :) A ktora wersje Dragona robis
Najchętniej Lotos Kolej, ale malowanie może okazać się wyzwaniem nie do przejścia, więc w ostateczności zadowolę się STK w służbie Lotos.