• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele samochodów ciężarowych - Oilstat

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Na sam koniec roku udało się kupić w przetargu w Iro-Transie dobrze utrzymaną naczepę Lambereta. Chłodnia, podpięta pod starą Scanię zasili flotę IZZY Logistics do czasu dostawy nowych zestawów (zleceń przybywa ;-) )

121231 007.jpg

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Dawne magazyny Iro -Transu zostały przejęte przez konkurencję. Czeka je drobny remont i być może uda się bazę powiększyć.
Sam Iro-Trans podobno się przebranżowił i zrezygnował z transportu samochodowego. Trochę szkoda bo fajna firma była i teraz konkurencji brak... ;)

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Iro terans wyciągną kopyta :D nie wytrzymał konkurencji i lizingi go zjadły . Podobno właściciel musiał do Australii się przenieść :ROFL:

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.011 158 2
Sympatyczny zestawik.
Ja słyszałem, że właściciel IroTransu dał nogę na Seszele i teraz popija tam napoje ze słomką i parasolką.

Korzonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
130 0 0
Sporo plotek krąży o właścicielu dawnego IroTransu. A prawda jest taka, że cała ta firma to były jakieś szemrane interesy. Scania z Lamberet'ą pod rampą wygląda super, ale przewoźnik zapomniał zarejestrować konia.

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Przyszła kolej na kontynuacje projektu "Mrożonka" i jednocześnie na model za który zabierałem się już od dawna. Model zrobiony na podstawie jednego znanego mi zdjęcia, które można znaleźć w internecie. Pomimo intensywnych poszukiwań nie udało mi się dotrzeć do żadnego innego zdjęcia tego zestawu.
Volvo kupione kiedyś na ebay-u, rozebrane na części i przemalowane, dorobione tablice rejestracyjne i lekko przybrudzone. Naczepa to mix części wszelakich (dzięki Irokez za budę). Kalki własnego projektu.

130117 032.jpg

130117 036.jpg

130117 038.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.434 47 0
Ty mi się Michał na oczy nie pokazuj.:D Myślałem że zakończyłem temat bunkrów a tu ten Rybex.Fajnie że w końcu powstał bo robił się ze dwa lata.Wyglada super, dobra robota.(y)