• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele samochodów ciężarowych - Oilstat

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.418 47 0
Zastanawiam się tylko, bo nie mam pojęcia jak ewoluowało logo pks czy to zrobione na modelu nie jest przypadkiem z późniejszej epoki - lata 70/80?
Logo, które jest na modelu Michała było stosowane już w końcu lat 50tych.Owszem najczęściej pojawiało się takie jak pokazaleś w linku, ale tak jak Michał napisał było stosowane na pojazdach PKSu również takie jak jest na modelu.Dla przykładu masz tu fotkę z lat 1957-58 gdzie na Starze widać własnie takiego typu.

Załączniki

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Jak to co? Dokończę projekt "Mrożonka", a później zastanowię się nad drugą serią PMPS-u :) Nie mam przecież jeszcze żadnego modelu Volvo F89 ani starszych Mercedesów. Fiat/Iveco też mam mało :)

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Na warsztat trafił kolejny model, tym razem w barwach radzieckiego Sovtransavto. Plan zakładał, że ma być po nim widać, setki przejechanych kilometrów po drogach klasy "B" i myślę że plan udało się zrealizować :)

120918 007.jpg

120918 009.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.418 47 0
Fajny "brudzing" i sam model.Powiem nawet że podoba mi się bardziej niż ten sam pojazd z tą samą naczepą w barwach PKSu.Jakbyś chciał to mogę poszukać tablic rejestracyjnych rodem z ZSRR.

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Czas na model z "przeszłości" - Scania Topline R680 "IZZY Logistics". Jeden z trzech zestawów które powstały w barwach firmy. Powoli powstaje też chronologicznie pierwszy zestaw z IZZY Logistics, od którego zaczęła się historia firmy. Będzie to oczywiście Scania, ale nieco starsza :)

121124 031.jpg

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.352 67 1
Jedne z ciekawszych modeli prezentowanych na forum . Kolejny Modelarz przez duże M . Co do modeli volvo do prosiaków - rewelacja . O jelczach wspominać chyba nie trzeba bo są klasyka samą w sobie . Scania na tym przejeździe prezentuje się bardzo uroczo . Czekam na kolejne prezentacje .