• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele samochodów ciężarowych - Oilstat

Marek P

Znany użytkownik
Reakcje
12 0 0
Bardzo dostojnie wygląda Scania wśród gęstwiny zieleni, zdjęcie pokazuje jak wiele realizmu dodaje swojski szczegół w postaci zapory. Doceniam użycie tablic z powiatu otwockiego.:)

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Oto i ona :) Pierwsza ciężarówka w izzy logisics od której zaczęła się "historia" firmy. Scania 143M 500 z naczepą Wieltonu. Od momentu jej zakupu zmieniło się sporo, oprócz tego że trzon firmy stanowią ciągle ciężarówki Scanii.

Model to oczywiście Herpa. Wszytko rozłożone na części, przemalowane i ponownie złożone w całość. Na koniec lekko przybrudzone washami MIG-a i AK.

121202 005.jpg

121202 008.jpg

121202 009.jpg

121202 016.jpg

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Jakbyś jeszcze kabinkę od wewnątrz pomalował, bo strasznie ta biel po gałach daje na fotach, to było by 100% real. Ale i tak świetnie się prezentuje na fotkach.
A ta dioramka to z wąskim torem jest? Można jakąś fotkę całości i wymiary prosić?

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Zastanawiałem się nad pomalowaniem wnętrza, ale to sobie odpuściłem. Może przy kolejnym modelu to zrobię.
Na dioramie jest fragment wąskiego toru. Całość ma wymiary mniej więcej 40x35cm.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.666 387 20
Jestem pod wrażeniem. Waloryzacja naczepy świetna. Szkoda że ciągnik taki czysty, trochę kontrastuje z naczepą. Dioramka też fajna. Genialnie wyszedł ten spękany asfalt. Taki z typowej polskiej drogi.

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
To był pierwszy zestaw w firmie. Nikt nie zastanawiał się wtedy nad wizerunkiem (początki zawsze są trudne :)), stąd brak jakiegokolwiek logo. Obecne pojawiło się dopiero na Scaniach R.
Kolejny "historyczny" model IZZY Logistics będzie już z logo :)

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Na dziś jeszcze jedno - "rodzinne" - zdjęcie IZZY Logistics. 4 x Scania R (jedna "no name" - czeka na kalki) i Scania 143M. Żeby nie było monotonnie (same Scanie) w planach jest zakup ciągnika innej marki (jakiego? nie zdradzę :) )

121202 021.jpg

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Model który dziś pokażę jest dla mnie dość nietypowy. Po pierwsze jest on współczesny, a po drugie nie jest to Scania z IZZY Logistics (choć i ta dziś zagości) ;-). Model to składak z tego co udało mi się ostatnio kupić. Nowy ciągnik MAN TGX i naczepa z "wypożyczalni" Heisterkampa. Zestaw czeka na tablice rejestracyjne, które już są zamówione.

121229 008.jpg

121229 010.jpg

Na koniec jedno tylko zdjęcie Scanii nr 2 z IZZY Logistics. Jest to mój najstarszy model w kolekcji, który teraz doczekał się lekkiego przybrudzenia i pomalowania kilku drobnych detali. Tak jak i MAN czeka na tablice i na swoją własną naczepę.

121229 013.jpg

M

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.666 387 20
Bardzo fajnie wychodzą Ci te modele. Jestem pod wrażeniem. Podoba mi się taka waloryzacja.