• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Modele samochodów ciężarowych - Oilstat

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Dawno nic tu nie dodawałem. Czas się więc poprawić i pokazać ostatnio ukończony model.
MAN TGX z polskiego oddziału H. ESSERS.

130713 105.jpg

130713 106.jpg

130713 113.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.714 387 20
Bardzo fajnie wyszedł ten model. Najlepiej wygląda na ostatniej fotce. Mega realistycznie. (y)

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Model bardzo udany, tylko mam jedno ale. Widzisz pod grilem taki czarny element? On powoduje że można odchylać kabinę i powinien być pod ta czerwoną poprzeczka pod grilem. Po prostu spróbuj jeszcze raz osadzić dobrze kabinę :) I nie wiem czy te kropki to są na zewnątrz? Bo chyba lepiej wyglądało by to gdybyś wywiercił malusieńką dziurkę od wewnątrz lampy i tam zapuścił trochę farby. Ja tak robię prawie we wszystkich modelach i jakoś wychodzi :) No i jakieś dziwne białe smugi są po bokach szyby na ostatnim zdjęciu. Ale ogólnie zrobiłeś genialny i niepowtarzalny model :) do 100 % brakuje jedynie okablowania, i skrzynki z gaśnicą za kabiną od strony kierowcy, bo taka widuje w Essersach ;) No i ta genialna naczepa. Super wygladają te zacieki:) Pozdrawiam i czekam na kolejne Twoje dzieła bo zawsze miło się to ogląda :)

OP
OP
oilstat

oilstat

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Czarny element już poprawiony. Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi. Lampy (kierunkowskazy) są pomalowane od wewnątrz i wyszły niestety odrobinę za duże. Na szczęście na żywo nie wygląda to tak źle (takie detale wychodzą niestety dopiero na zdjęciach). Białe smugi na szybach to odbicia światła z lamp, którymi oświetlam modele przy zdjęciach.
Okablowania nie zrobiłem z premedytacją, a na gaśnicę czekam. Mogła by też być drabina, bo widziałem na kilku MAN-ach właśnie drabiny powieszone z tyłu kabiny ;-)
Kolejne modele się robią i są w bardziej lub mniej zaawansowanym stadium budowy.