• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

makieta w skali Z 1:220

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.491 552 30
Pogranicze z jakim krajem? Ze Szwajcarią (szwajcarski elektrowóz w kolekcji)? No i założyłbym szerszy zakres czasowy: tabor nie bardzo odpowiada okresowi 1976-79 - parowozów w Niemczech to już raczej w normalnej ekploatacji nie było, za to elektrowóz BR120 to lata 1980-te (prototyp w 1979, więc od wielkiej biedy może być). Ale zawsze można się umówić, że raz jesteśmy w późnych latach sześćdziesiątych (wtedy nie jeździmy BR120), a kiedy indziej w osiemdziesiątych - wtedy odstawiamy parowozy, no może jakiś pociąg specjalny dla hobbystów.

OP
OP
lukas76

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0
Więc jest tak:
- tak ze szwajcarią
-120 wyczytałem , ze już jeździła- prototyp też musiał być jakoś testowany (była na wystawie 100lat lokomotyw elektrycznych 25 maja 1979 roku w Monachium) i to właśnie z moim numerem bocznym 120 001-3)
- parowozy oczywiście jako atrakcja regionalna -a jak się komuś nie podoba to na górę do zamku :)
-czas jeszcze określałem na podstawie VW Golfa I i od pojawienia się sygnalizatorów świetlnych
Ale myślę, że to wszystko jest jeszcze rozwojwe
Dzięki za podpowiedzi

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.491 552 30
lukas76 napisał(a):
czas jeszcze określałem .... i od pojawienia się sygnalizatorów świetlnych
To akurat nie najlepsza wskazówka, bo sygnalizacja świetlna była w Niemczech już grubo przed wojną (w Polsce zresztą też: w Warszawskim Węźle Kolejowym wprowadzono semafory świetlne przy elektryfikacji w 1936 r.).

Jaro

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Daj pogranicze z NRD nie Szwajcarią.Wieżyczki,mur,jakis gość skrwawiony leży na drutach kolczastych,w tle dwa domki i trabant jadący drogą,to ci scenka dopiero wyjdzie.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Makieta i moduł Z 3
Makieta i moduł Z 29