• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

makieta w skali Z 1:220

Reakcje
0 0 0
Dziekuje ponieważ najpierw planowałem 2 moduły w H0 ale jak tylko zobaczyłem Z...
znalazłem te zestawy na Modelmani i nie wiedziałem jakie tory w nich są teraz planuje mała makietke w Z.Wiec na pewno bede jeszcze miał pytania.A własnie czym szutrujesz tory?sorki że na końcu ale dopiero sobie o tym przypomniałem.
paweł

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.621 36 1
Nie nie nie :!: . Chodzi mi o tajfun, który wymiótł te wszystkie domy, drzewa, semafory, ulice i plątki nad torami! Dyć i samolot był, a tu teraz..... co się stało?

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.625 559 30
Myślę, że to jest stare zdjęcie, które kolega lukas76 zamieścił, żeby łatwiej było zaznaczyć położenie zwrotników. A jeśli o to chodzi, to nie ma reguły, po której stronie rozjazdu zwrotnik stoi. Przy rozjeździe prowadzącym na żeberko, zwrotnik umieściłbym po prawej stronie patrząc w kierunku jazdy "na ostrze". Przy rozjeździe łukowym z prawej strony makiety - po zewnętrznej stronie łuku. Przy rozjeździe z lewej strony, zwrotnik wypada jeszcze w tunelu, więc chyba bym go sobie darował.

OP
OP
lukas76

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0
Tak tak to stare zdjecie, teraz jeszcze mam jedno pytanie czy jezeli jest nastawnia, to mogą byc ręczne zwrotniki czy jak to jest? Dołozyć cięzarki czy zostawic takie jak są?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Makieta i moduł Z 3
Makieta i moduł Z 29