• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

makieta w skali Z 1:220

OP
OP
lukas76

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0
Zdjęcia nr 2: szybowiec własnej produkcji z powodu możliwości kupna- może to i dobrze bo trzyma skale :)

Załączniki

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.396 17 2
Jak chcesz efekt sfietlówki zamontuj obok siebie dwie diody białą ciepłą i białą zimną może będzie ok.
Ja tak robiłem na makiecie Borynowo.

OP
OP
lukas76

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0
no właśnie problem bo na takiej małej powierzchni pod dachem będzie widać 2 światła , za mało miejsca na zmieszanie 2 kolorów diod

xtro

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
No pomysł zrobienia tej długaśnej makiety to jest idealne rozwiązanie dla mnie. Mam pokoik 2,71m2 gdzie coś mogę zrobić (taka dookoła pokoju pominąwszy otworek drzwi) i własnie taka półka 10-15cm głęboka z światem wzdłóż torów i fotopapetowym bannerem krajobrazu , a na końcu dwie szersze makietki czołowe z owalem i może jakimiś stacjami po środku (w końcu trzeba z punkt A do punktu B przez pośrednie jakoś jeździć...)..

Na razie jednak szykuję się do wprawki z skali Z na deseczce wieklości A4. Trenuję właśnie łuki o jak najostrzejszych promieniach na których wyrobi mój parowozik. Wagoniki platformy będą poskracane ( 8 m w środku - produkt własny) by osie były jak najbliże siebie. Zainspirował mnie przykład na fotce... Ale mój układ będzie jezdny po dość ciekawej tracie, narazie rysuję, wyginam, wykolejam...

Nie będzie to jakiś realny świat, więc jak otworzę ewentualnie wątek z etapai prac to mnie nie wyśmiejcie :)

Chdzi mi o wprawienie się przed czymś większym bo mam dobrze ponad 20 lat przerwy w modelowaniu czegokolniek i nie wiem czy coś jeszcze potrafię nie spieprzyć...

Na razie żona i gada , że mi odbio na stare lata (mam nadzieje , że Wy tak ne macie) , ale postanowiłem sprawić sobie kilka fantazji z dziecićstawa, a jedną z nichj est sała makieta. Zobaczymy jak mi to wyjdzie .. :) Mam się tu od kogo uczyć...

OP
OP
lukas76

lukas76

Aktywny użytkownik
Reakcje
99 3 0
Xtro, ja też miałem 20 lat przerwy :) , u mnie tez było różne gadanie a terach żona chyba mi kibicuje- tak to odbieram :), wiec spoko

Reakcje
0 0 0
To jest po prostu piękne!!!
a mam takie pytanie szukałem w sieci ale nie znalazłem ani zdjęcia ani opisu zestawów torów T1 T2 T3 może koledzy wiedzą co sie w nich znajduje?Chodzi mi o opis części tych że zestawów lub(lepiej)fotke po rozłożeniu.
paweł

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Makieta i moduł Z 3
Makieta i moduł Z 29