No pomysł zrobienia tej długaśnej makiety to jest idealne rozwiązanie dla mnie. Mam pokoik 2,71m2 gdzie coś mogę zrobić (taka dookoła pokoju pominąwszy otworek drzwi) i własnie taka półka 10-15cm głęboka z światem wzdłóż torów i fotopapetowym bannerem krajobrazu , a na końcu dwie szersze makietki czołowe z owalem i może jakimiś stacjami po środku (w końcu trzeba z punkt A do punktu B przez pośrednie jakoś jeździć...)..
Na razie jednak szykuję się do wprawki z skali Z na deseczce wieklości A4. Trenuję właśnie łuki o jak najostrzejszych promieniach na których wyrobi mój parowozik. Wagoniki platformy będą poskracane ( 8 m w środku - produkt własny) by osie były jak najbliże siebie. Zainspirował mnie przykład na fotce... Ale mój układ będzie jezdny po dość ciekawej tracie, narazie rysuję, wyginam, wykolejam...
Nie będzie to jakiś realny świat, więc jak otworzę ewentualnie wątek z etapai prac to mnie nie wyśmiejcie
Chdzi mi o wprawienie się przed czymś większym bo mam dobrze ponad 20 lat przerwy w modelowaniu czegokolniek i nie wiem czy coś jeszcze potrafię nie spieprzyć...
Na razie żona i gada , że mi odbio na stare lata (mam nadzieje , że Wy tak ne macie) , ale postanowiłem sprawić sobie kilka fantazji z dziecićstawa, a jedną z nichj est sała makieta. Zobaczymy jak mi to wyjdzie ..

Mam się tu od kogo uczyć...