• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta strychowa

OP
OP
tomekkor

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.567 31 1
Tomku, kurczę, podziwiam Cię za cierpliwość. Jako że studia zaczynałem w dobie aerografów na kalce, a kończyłem pomykając w autocadzie 14, pamiętam szrafowanie żelbetu zgodnie z PN... dobijało mnie to psychicznie i fizycznie. Nie lubię "benedyktyńskiej" roboty :)
Dawno bym zerwał te cholerne perony i zrobił wypalane laserem. No ale to ja :)
Wracając do twojego zapytania o wyposażenie peronów. Zrób zestawienie co byś chciał, to się zrobi. Zapewne to co potrzebujesz ty, będę potrzebował i ja. Jak z tą wiatą. Śmietnik mam, ławkę jakąś też. Klomby betonowe też gdzieś modelowałem. Wrzuć fotki, będziemy robić.
Aeragrafów powiadasz ;) Ja tam rysowałem rapitografami. Na koniec studiów też przesiadłem się na autocada, ale prace koncepcyjne wychodzą mi lepiej ręcznie.
Tych peronów nie zrobiłbym w Autocadzie, bo ich wytyczenie przypominało przymiarkę u krawca. Perony są częściowo w łuku. Ściągałem miarę jeżdżąc najdłuższymi wagonami jakie mam, w celu domiary wychyłu pudła na łukach.
Jak będę wyposażał perony to chętnie skorzystam z pomocy :)