• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta strychowa

OP
OP
tomekkor

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.567 31 1
Pytam o żywicę, bo większość tynków mozaikowych jest już w całości, czyli łącznie z piaskiem, kamyczkiem, czy też innym wypełnieniem. A to czy nadaje się do wnętrz, czy nie, nie ma większego znaczenia. Ostatecznie jest tej powierzchni do pokrycia mało. Zawsze można założyć maseczkę na tzw. ryj i będzie bez inhalacji.
Pozdrawiam Tomek
Tynki mozaikowe sprzedawane są jako gotowiec, ale można kupić osobno kamyczki, a osobno żywicę. Żywica jest wodorozcieńczalna i nie wymaga utwardzaczy. Ja używam samej żywicy i dodaję do niej piasek kwarcowy i pigment do farb emulsyjnych w żądanym kolorze.

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
683 6 0
Tynki mozaikowe sprzedawane są jako gotowiec, ale można kupić osobno kamyczki, a osobno żywicę. Żywica jest wodorozcieńczalna i nie wymaga utwardzaczy. Ja używam samej żywicy i dodaję do niej piasek kwarcowy i pigment do farb emulsyjnych w żądanym kolorze.
Muszę spróbować z tą żywicą jak będę chciał wylewać rzekę, pierwsza próba z epidiamem nie wypalił, dałem za dużo utwardzacza i wszystko się ugotowało ;)