• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa - Linia 397

Reakcje
45 2 5
Witajcie,

od pewnego czasu obserwuję to forum. Do tej pory prezentowałem swoje skromne dokonania na sąsiednim forum. Postanowiłem zacząć wątek na tym forum ponieważ im więcej krytycznych uwag i opinii, tym łatwiej uniknąć błędów.

Oto pierwsza skrzynka. Jest w tej chwili na etapie stolarki. Teraz można kłaść tory (flexy Tillig Elite) i elektrykę, a potem kształtować teren i zielenić. To jest skromny zaczątek dłuższej makiety modułowej :)

Załączniki

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Danielu,

nie tylko sporo miejsca do pracy w garazu i w koncu dobre narzedzia ale do tego w nowym domu mam wydelegowany caly jeden pokoj na makiete i "rzeczy kolejowe" :) Przez ostatnie dni, przyznam szczerze, nie pracowalem nad skrzynkami. Okzalo sie ze potrzebny jest stol do klejenia budynkow, pracy nad modulami i wszelkiego typu czynnosciami z tym zwiazanymi. Powstal dylemat - stol kupic czy zrobic. Wybralem to drugie rozwiazanie i efekt jest widoczny na zdjeciu! :) Bedzie sie przyjemnie w nowym pomieszczeniu pracowalo. Na weekend powstana kolejne skrzynki! :)

P.S. Nie wiem czemu jedno zdjecie jest poziomo. Przepraszam - nie wiem jak to naprawic. Na drugim zdjeciu pozostalosci mojej starej makiety i pozostala czesc taboru w pudelkach.

Załączniki

Ostatnio edytowane:

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Daniel, ale to chyba u wszystkich "nas" tak jest. U mnie pół strychu zawalone i żeby coś znaleźć to trzeba mieć anielskie zdrowie. Musze jutro to ogarnąć bo wstyd :)

KuKu

Aktywny użytkownik
Reakcje
14 0 0
To ja chyba jestem wyjątkiem, wszystko w kartonikach ładnie. Kartoniki opisane, niczego długo nie szukam. Jak nie mieszczę się na biurku to rozkładam np część rzeczy na stole pomocniczym, który w zimowe weekendy zamienia się w centrum spotkań towarzyskich. Część gratów typu farby, spraye, aero i rzeczy rzadko używane w innym pomieszczeniu w osobnym kartoniku jak potrzebuje to sobie przynoszę.

Załączniki

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
@KuKu - porzadek bedzie :) To jest nowy dom i dopiero sie powoli wprowadzamy. Rozpakowywanie wszystkiego majac 2.5 miesieczne Malenstwo jest dosc trudne. Docelowo bedzie ladny porzadek :) Obiecuje!

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
:) Kris - dziekuje :) Zaczniemy od drewnianych pociagow na sznurku, potem juz czeka taki maly analogowy parowoz PIKO i kilka wagonikow. Nie bedzie szkoda jak sie cos odlamie albo porysuje. A za kilka lat zabawa bedzie przednia jak Malenstwo podrosnie :)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.778 52 5
Walter. Mój Młody ma zestaw drewnianej kolejki z taborem łączonym magnesem i duży zestaw torów do Tomka. Poza tym ma już swój skład towarowy w H0 :) Bez problemu ogarnia sterowanie analogowe i powoli uczy się cyfry (powoli, bo tylko na imprezach, jak jest możliwość). Ma obecnie 4,5 lat, ponad. W styczniu 5.
Mój jak rano nie obejrzy Tomka na Minimini, to nie wychodzi do przedszkola ;)

Działaj, buduj i zarażaj Młodego :)

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Skrzynki sie robia i niedlugo beda. Styrodur do ksztaltowania terenu juz tez zakupiony :) Znowu bedzie tego rozowego kurzu wszedzie fruwalo... Watek niby o skrzynkach i makiecie a tu w ramach robienia porzadku powstal kolejny mebelek...

Załączniki

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
:LOL: Walter_r doceniam Twój wpis i to że zrobiłeś porządek w warsztacie w 100% A śmieję się dlatego że ostatnio też tak zrobiłem poustawiałem wszystko pod sznurek na dwóch stołach a jak przyszło do roboty w 5 minut zrobiliśmy taki bałagan że znów nie można nic znaleźć. Ale popieram porządek w warsztacie pracy :) Tak trzymaj !!