• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Makieta H0e - rozbudowa

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Reakcje
2.617 79 2
O tym pamiętam. Hurtowo będzie zrobiona na wszystkich czterech. Takie kostki pamiętam z dzielnicy tzw badylarzy w drodze do Sulejowa. Niestety nie będzie miejsca na szklarnie a szkoda, więc będą przy torze tylko same wille plus warstat samochodowy i sklep. W wolnej chwili podjadę zrobić fotkę w realu, niemniej większość tych budynków została już zmodernizowana.

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.030 85 11
Gdyby założyć, że"dolepka"to tylko wiatrołap to po pierwsze jakie może być przeznaczenie pomieszczenia na jego piętrze a po drugie jak
do niego się dostać?

Reakcje
2.617 79 2
Może po prostu zapytać producenta czy to real czy fikcja. A jeśli real prosić o fotografie. Jest jeszcze możliwość rezygnacji z tej przybudowki i w jej miejsce zamontować drzwi i okno w bryle budynku.

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ale mam wrażenie, że"dolepka"zaznaczona na czerwono jest za niska.
Nie jest za niska jeśli w przybudówce jest półpiętro, a podest parteru i piętra w bryle budynku. Do niedawna u mnie też tak było, grubość płyty stropowej nad okno, sufit na półpiętrze jest 5 cm nad oknem. Po zmianie dachu z zewnątrz jest troszkę wyżej.
20201229_222036.jpg

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.