• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Makieta H0e - rozbudowa

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Reakcje
2.617 79 2
Panowie bez obrazy ale może stworzył by wątek w dziale samochodowym albo w gatkach szmatkach odnośnie kolorów, napisów itd. Myślę że było by nim większe zainteresowanie jak w dziale - buduję makietę.

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.031 85 11
Może ja coś źle rozumiem, ale autor przedstawiając na Forum, było nie było, publicznie swoje dzieło, chyba nie powinien oczekiwać samych braw
ale powinien się liczyć z dyskusja na temat owego dzieła.Ktoś ma zastrzeżenia do koloru modelu, napisów, czy szczegółów na nim, ktoś inny
pokazując zdjęcia niejako dementuje te zastrzeżenia.Gdzie tu lincz? Chyba po to jest to Forum, żeby dyskutować, zdobywać wiedzę i rozwiewać wątpliwości a nie tylko żeby bić brawo. Na zakończenie dodam, że kogut w modelu też jest zamontowany jak trzeba. Jednym słowem model na medal.

Załączniki

Ostatnio edytowane:
Reakcje
2.617 79 2
Chyba po to jest to Forum, żeby dyskutować, zdobywać wiedzę i rozwiewać wątpliwości a nie tylko żeby bić brawo.
Jak najbardziej masz rację. Nikt tu nie oczekuje samych poklasków. Niemniej uważam że dalsze rozwijanie wątku na temat malowania, napisów itd. powinny być chyba umieszczone w innym dziale. A nuż może jeszcze ktoś dołączy do dyskusji. Ale jak zwykle musi być temat piłowany i wątek rozjechany bo ciężko go przenieść albo stworzyć w dziale gadki lub samochodowym i ewentualnie przenieść tam wpisy.

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.250 28 1
Kolego Arti. rób swoje. Twoje moduły są wspaniałe.
Koledze Marcinowi Sz natomiast pragnę jedynie przypomnieć, że cała dyskusja jaką,- nie chwaląc się - sam rozpocząłem, nie dotyczyła tego co Arti zrobił dobrze a co źle, tylko tego, że nie pamiętam niebieskich milicyjnych "uazów". Dla mnie ten gazik mógłby być pomarańczowy, ponieważ wąskotorowy klimat jaki stworzył Arti jest piękny i to jest sednem sprawy, a posty innych Kolegów to nie krytyka, a raczej doradzanie. I tyle.

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.300 216 0
Ja nie wiem, wszyscy jacyś nerwowi ostatnio, mogła by się już ta pandemia skończyć. Spotkałby się człowiek, pogadał, wypił co nie co i pewnie lżej na duszy by się zrobiło, a tak.... no właśnie.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
2.617 79 2
Kończąc temat wątku dotyczącego UAZa w niebieskim malowaniu nadmienię ze taki właśnie pojazd był na stanie komisariatu w Sulejowie. Jedyną różnicą między oryginałem a modelem jest taka ze na drzwiach bocznych był pełny napis MILICJA. Kontaktowałem się z Panem Millerem z Sulejowa. Jest to człowiek który dokumentowal historie Sulejowa na zdjeciach od 1967 roku. Taka pasja. W wolnym czasie postaram się podjechać i zeskanować fotke na której wspomniany pojazd jest uwieczniony. Niemniej mimo wszystko jeżeli czujecie pociągnąć temat malowania UAZa proszę o stworzenie wątku w innym dziale i przeniesienie informacji tutaj już zamieszczonych.

Qmaty

Znany użytkownik
Reakcje
5.838 235 3
Forum w sumie służy do dyskusji i bardzo fajnie, że takowa ma miejsce. Bez dyskusji i wymiany poglądów forum skończy jako galeria prac, gdzie każdy kliknie w ikonkę super (inne będą usunięte). Ja się cieszę jak w moich wątkach jest jakaś dyskusja, bo to oznacza, że jednak ktoś tam zagląda i chce mu się coś napisać.

Reakcje
2.617 79 2
Witam wszystkich. Po małej przerwie spowodowanej niedyspozycją fizyczną udało mi się skończyć swój projekt. W zasadzie osiągnąłem to co zamierzyłem. Chciałbym z tego miejsca podziękować jak zawsze Pawłowi za fikuśne skrzynki, koledze Astro za piękny model pojazdu UAZa, jak również Krzyśkowi za FIACIORY ;). Co do wykonania pragnę podkreślić że NIE JESTEM modelarzem! Nigdy się nim nie nazywałem. Raczej składaczem tego co mi wejdzie w ręce do kupy. Nie będę podawał kto wg mnie jest modelarzem, bo nie chcę nikogo urazić. Mam z tego fajną zabawę i to się dla mnie liczy najbardziej! Robię wszystko tak jak umie. Nie dążę do perfekcji bo nie mam takich ambicji w tym kierunku. Obecnie od składania muszę trochę odpocząć ze względu na prace domowe, ogrodowe i zawodowe.
Dziękuję wszystkim za śledzenie wątku, dobre słowo, za to złe też.
Okazyjnie chciałbym wszystkim życzyć z okazji świąt przede wszystkim pogody ducha, więcej uśmiechu oraz spełnienia marzeń w tym tych modelarskich również. Pozdrawiam Was serdecznie.
20210402_135906.jpg
20210402_140007.jpg
20210402_140032.jpg
20210402_140056.jpg
20210402_140147.jpg
20210402_140201.jpg
20210402_140234.jpg
20210402_140258.jpg
20210402_140420.jpg
20210402_140507.jpg
20210402_140630.jpg

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.