• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta do emerytury :)

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
717 6 0
Prezent od Żonki i Gwiazdora :) ;)
książka.jpg

No i przy okazji muszę trochę na krzyczeć na @kotebi, ponieważ kupiłem od niego wiatrak-młyn dobry miesiąc temu i do dzisiaj nie mogę doczekać przesłania instrukcji montażu :(. Jadę na czuja i człowiek musi powtarzać pewne czynności czy też ciąć detale :(

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
717 6 0
Nadszedł czas długo wyczekiwany przez wszystkich, małych i dużych, czas rodzinnych spotkań i wzajemnego obdarowania się prezentami czy też liczenie na brodatego jegomościa. I tym akcentem pragnę życzyć Wam, drodzy Koledzy i Koleżanki, wszystkiego dobrego na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, aby były radosne, rodzinne, wesołe no i najlepiej pod białą pierzynką, no i oczywiście bogatego Gwiazdora :)
FB_IMG_1703268190612.jpg

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
717 6 0
Pomimo wielu maili i telefonów do dnia dzisiejszego nie otrzymałam planów, instrukcji montażu modelu wiatraka zakupionego od @kotebi ,udało mi się skończyć projekt z lekkimi modyfikacjami z mojej strony. Powiem szczerze, że jestem zadowolony z efektu tej pracy :)
IMG_20241230_221049_copy_1536x2048.jpg
IMG_20241230_221105_copy_1536x2048.jpg

I tym akcentem chciałbym życzyć wszystkim wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku, spełnienia modelarskich planów i marzeń i wytrwałości w tym co robimy. Jest nas coraz mniej, brak świeżego narybku, a z tego co widzę, stary też się wykrusza.
Happy New Year 2025 :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.674 520 30
Na wniosek zwiadowcy, który nie może już tak wysoko podnosić nóg
Ale przy okazji zauważyłem, że krawędź peronu jest za blisko ściany budynku, zwłaszcza, że tam są drzwi. Niedopuszczalna jest taka sytuacja, że nie da się bezpiecznie wyjść z budynku na peron, gdy na torze stoi skład, niemożliwe jest także bezpieczne przejście peronem, bo odległość od taboru do ściany budynku jest za mała. O sytuacji, gdy przejeżdża tym torem pociąg w ogóle nie ma co mówić...

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
717 6 0
Ale przy okazji zauważyłem, że krawędź peronu jest za blisko ściany budynku, zwłaszcza, że tam są drzwi. Niedopuszczalna jest taka sytuacja, że nie da się bezpiecznie wyjść z budynku na peron, gdy na torze stoi skład, niemożliwe jest także bezpieczne przejście peronem, bo odległość od taboru do ściany budynku jest za mała. O sytuacji, gdy przejeżdża tym torem pociąg w ogóle nie ma co mówić...
Jak najbardziej masz Andrzeju rację, taki był model, nie wiem czy był zaprojektowany według istniejącego budynku. Musi tak zostać. Na następnej makiecie będzie mniej zabawkowy. ;)