• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta do emerytury :)

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.769 52 5
Ja bym je starł na tarce, albo przesiał i rozsypał tu i ówdzie. Nie za gęsto. Wtedy będą wyglądać jak kwiatki polne (takie małe, delikatne).
To kwiatków rejczel nie przypomina....A psuje efekt pięknie zrobionej góry.

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
752 6 0
Ja bym je starł na tarce, albo przesiał i rozsypał tu i ówdzie. Nie za gęsto. Wtedy będą wyglądać jak kwiatki polne (takie małe, delikatne).
To kwiatków rejczel nie przypomina....A psuje efekt pięknie zrobionej góry.
To ciekawe, to chyba nigdy nie widziałeś np lawendy i co niby mam zetrzeć, to jest trawka posypana kolorową posypką. Chyba mamy trochę mijamy się z wizjami. Zobaczymy co Ty wysmyczysz u siebie. Widziałem na żywo Twoją dioramę i dziwi mnie Twój wpis. Pozdrawiam

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.769 52 5
Dobra, to rozwiń swoją wizję, bo chyba faktycznie się mijamy :)

Kolor lawendy trafiłeś, ale chyba lawenda nie rośnie na takich zboczach, w taki sposób. Nie wiem, co mają imitować te "kwiatki" innych kolorów.
Może po prostu czegoś nie rozumiem.

Co do mojej dioramy. Jestem z niej zadowolony, ale nigdy nie uważałem się za mistrza. Ciągle się uczę.

Nie traktuj tego jako krytykę, mnie się podoba Twoja makieta i nie chciałbym dopuścić, abyś sam sobie ją zepsuł :)

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.614 31 1
No ja też myślałem, że te kwiatki wylądują w jakimś klombie, ogródku, czy kwietniku.
Bardzo ładnie są zrobione i tam by bardzo dobrze pasowały. Dzika lawenda też ciut inaczej się rozrasta, ale tu już bliżej natury jest.

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
752 6 0
Może i nie rośnie na takich zboczach, ale jest to dla mnie przełamanie zielonego koloru traw i koloru skały. Kwiaty na dzikich zboczach też rosną. Trudno oddać prawdziwy realizm mając do dyspozycji taki teren a nie inny. Teren zielony pod tunelem będzie jeszcze dalej rozwijany, ma być las, może jakaś mała wycinka, trzeba zrobić sporo drzew. W pewnym miejscu planuje zakład produkujący podkłady kolejowe (model Kibri), to musi być las na materiał. Jako terenu miejskiego nie planuję na makiecie. No i w planach mam postawienie wagonowni na 3 stanowiska.