• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Makieta do emerytury :)

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
683 6 0
Po ostatnich przygotowaniach wysuszonej nawłoci z przed 2 lat, stwierdziłem, że to jednak fajny materiał na drzewka (nie za bardzo uśmiecha mi się kręcenie drzewek z drutu, jak na razie, może kiedyś dorosnę do tego), wypuściłem się dzisiaj w teren po następny materiał
nawłoć 1.jpg
nawłoć 2.jpg

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
683 6 0
Lato jak to lato, dużo pracy na zewnątrz, brak czasu na hobby, ale coś tam się skrobnęło. Następne wyroby z kartonu, wybór padł na produkty Oczosia, ale chyba więcej tego błędu nie popełnię. Tak więc powstały: stacja tankowania diesla, trafostacja, dźwig do nawęglania, 3 tablice informacyjne z rozkładem jazdy oraz 2 nastawnie z jakimś tam wyposażeniem ;).
stacja tankowania.jpg
trafostacja.jpg
dźwig do nawęglania.jpg
tablice informacyjne.jpg
nastawnie.jpg

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
683 6 0
@KrotVikinG "ale chyba więcej tego błędu nie popełnię." A co z nimi nie tak?
W prawie każdym zestawie czegoś brakowało, musiałem kombinować i dorabiać, no i odlewy żywiczne dachów pozostawiają wiele do życzenia pod względem wykonania, jedynie elementy wyposażenia wnętrza (nie wiem dlaczego nie było dodanego krzesła do biurka) są w miarę wykonane. Otwory w drzwiach wejściowych do nastawni są porobione, ale klamek już nie ma (trzeba skoczyć do marketu kupić :)). W modelach Kotebiego takich rzeczy nie uraczysz.

OP
OP
KrotVikinG

KrotVikinG

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
683 6 0
W tym roku nie będzie Sylwestra z Jedynką?

A poważnie - kibicuję Twojej budowie od dawna. Ja, gdy coś buduję, muszę to zrobić szybko - tygodnie, góra miesiące. Nie wiem czy wystarczyłoby mi konsekwencji by skutecznie rozłożyć prace budowlane na lata.

Pozdrawiam,
Tą budowa to ma być sposób na oderwanie się od rzeczywistości, na wyciszenie się. Powiem tak, stwierdziłem że większą frajdę czerpię z budowy jak z wietrzenia taboru. A poza tym są też inne obowiązki domowe, które to niestety zajmują dużo czasu. Także na spokojnie do celu, chociaż miałem i czasami mam chęć zmienić koncepcję wyglądu makiety, lecz gdy pomyślę o tym rujnowaniu to przemija ;). Na pewno jakbym zaczynał w tej chwili budowę i planowanie, to całość wyglądała inaczej ;)