3.12.2023. Olsztyn Główny.
Dziś miałem info o EP07-361, niby nic, ale zawsze spacer po świeżym powietrzu przydaje się. Ku mojemu zdziwieniu, poza wczorajszą EU07-128 koło szopy Cargo jeszcze stała kolejna zielona EU07-308.
Niestety dzień zepsuł mi maszynista rzeczonej #361, przy zmianie lokomotyw zachował się delikatnie mówiąc nieodpowiednio, wrzaski i żeby nie ludzie to chyba z pięściami by poszedł. Ja sobie elegancko, legalnie na peronie operuję, a tu takie sceny. Rozmawiałem potem z naszym wspólnym znajomym, bo się tak wkur***łem, ze chciałem i kto wie czy nie zgłoszę tego do PKP. Znajomy mi tłumaczył, że gość przewrażliwiony, bo ktoś tam niby miał problemy w dyrekcji (w sumie nie zrozumiałem z jakiego powodu, nie mój biznes czyjeś stresy w pracy). Facet ma prace to ma prowadzić pociąg i na tym się skupiać, a nie przypier...ć się do moich zdjęć z legalnego miejsca robionych. Później rozmawiałem jeszcze raz z tym znajomym i okazało się, że gość wpadł w szał, bo nie miał kamizelki jak spinał lokomotywę ze składem, ja faktycznie nie mam nic innego do roboty tylko takim ludziom foty robić. A że chamstwa nie toleruję powiedziałem, że jak nie dostane przeprosin to zgłoszę sprawę na PKP, niech zrobią dochodzenie. Wybaczcie Koledzy moje wzburzenie, ale czasami ludzie nawet świętego doprowadzą do pasji.
Tak więc swoje zrobiłem, w miarę zadowolony jestem, ale tego typu służbistów tępić będę, dosłownie nękał będę, bo nie pozwolę sobie na żadne ataki pod adresem mojej osoby w miejscu publicznym, "bo ktoś ma zły dzień". Amen.
2 fotki z rana, potem przejechały w tandemie BR232 z GB Rail z węglarkami, ale akurat wszedłem do domu i smętnym wzrokiem odprowadzałem je z balkonu. Akurat tych BR232 nigdy na oczy nawet nie widziałem. Jednak wszyscy znają powiedzenie "co się odwlecze to...", także kwestia czasu
Z pozdrowieniami.
Maciek "Magic"
Zobacz załącznik 1017223
Zobacz załącznik 1017224