• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Mała makieta pokojowa

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.505 3 0
Lubię wydłubać coś z niczego. To chyba największą radość sprawia. Kawałek blachy falistej auhagen, kawałek pudełka z budynku tejże firmy, zapałka, klej i farby. Wiata stoi. Teraz tylko muszę gdzieś kolorowy druk dorwać by zielony znaczek H niemieckiej komunikacji się na tablicy pojawił.

wiata przystanku autobusowego h0.jpg wiata przystanku autobusowego h0 2.jpg wiata przystanku autobusowego h0 4.jpg wiata przystanku autobusowego h0 3.jpg wiata przystanku autobusowego h0 5.jpg wiata przystanku autobusowego h0 6.jpg

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.505 3 0
Z braku czasu dziś tylko szybkie krzewy zrobione metodą: włóknina ścierna (z gąbki myjki), lakier bezbarwny, trawa 1mm Polak, elektrosadzarka i posypka liściasta drobna Polak. Na tych przed dworcem pojawią się jeszcze różyczki z gąbeczki. Postaram się też zrobić lepsze zdjęcia w lepszym świetle.

krzewy h0 1.jpg krzewy h0 2.jpg krzewy h0 3.jpg krzewy h0 4.jpg krzewy h0 5.jpg

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
4.028 72 5
Może to, że Adam stwierdził, że niestać go na polski przystanek, a kol. Kacper stwierdził, że też go nie stać na polskiego Ikarusa....? :rolleyes:o_O

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.505 3 0
Od wspierania naszych jest na forum mnóstwo kolegów robiących piękne rzeczy z PKP. Ja nie czuję się na siłach więc wolę odtwarzać paskudne, niemieckie klimaty kolejowe ;) Z naszych klimatów właśnie dojrzewa powoli projekt odtworzenia dworca kolei iwangorodzkiej z mojego awatara. Sąsiedzi otworzyli ostatnio firmę z laserowym wycinaniem więc będę się mógł do nich uśmiechnąć po stworzeniu wstępnego projektu.

Wracając do Spitzburga obiecane fotki w lepszym świetle. Krzaczory z włókniny prezentują sie dobrze. Sam jestem zaskoczony bo do tej pory męczyłem się kręcąc je z drutu. Wszystkie widoczne krzaki zrobiłem w jakieś 15 minut.

Makieta pokojowa h0 2.jpg Makieta pokojowa h0 3.jpg Makieta pokojowa h0 4.jpg Makieta pokojowa h0 5.jpg Makieta pokojowa h0 6.jpg Makieta pokojowa h0 7.jpg Makieta pokojowa h0 8.jpg Makieta pokojowa h0 9.jpg Makieta pokojowa h0.jpg

...i wersja filmowa:

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.780 392 20
Pomysł na krzaczory masz bardzo ciekawy. Wyglądają bardzo realistycznie. Podobają mi się. (y)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.780 392 20
I to jest to co najbardziej lubię w modelarstwie, czyli zrobienie realistycznych elementów z aktualnie dostępnych w domu rzeczy. Kupuję ten pomysł.

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.505 3 0
Będzie bałagan na miarę zasieku po dostawie:) Bardzo fajny materiał w obróbce. Myślałem, że będzie problem z klejeniem czy coś, a tu bajeczka.

Dotarła do Spitzburga węglarka dwuosiowa, którą też węglem chcę wypełnić. Jak na złość w internetach nie mogę znaleźć zdjęć w jaki sposób sypany jest węgiel do takich węglarek bo przypuszczam, że inaczej niż do 4 osiowych. Jak by się Wam gdzieś jakaś fotka zapodziała to będę wdzięczny.

OP
OP
Adam Okuń

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.505 3 0
Jeszcze mi tylko kranu brakuje do skończenia tego narożnika choć ciągle waham się czy nie ustawić go jednak na peronie technicznym jak w Alexisbad i innych stacjach HSB. Z drugiej strony obok nawęglania będzie wyglądał równie dobrze...

nawęglanie h0 2.jpg nawęglanie h0 3.jpg nawęglanie h0.jpg

Widoczek z ruin:

makieta h0.jpg