• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.909 527 30
Można zastosować pantografy od EU07. Nie wiem, czy wszystkie modele Piko, ale te, przedstawiające lokomotywy z IV epoki i początku V mają pantografy z pojedynczymi ślizgaczami (np. EU07-161 i EU07-171).

Slavek

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Tak miedzy druga:kawa: a budzeniem sie naszego najmlodszego potomka, na szybkiego zrobilem kilka zdjec. Przygotowujac sie do mojego projektu Cronimet Szczecin, zbieram tylko weglarki (wiem, dla niektorych to nuda) ale dzieki temu, ze pieniadze nie sa wydawane na cokolwiek mozna sobie pozwolic od czasu do czasu na cos z np. Albert Model. Swoja droga, osobiscie uwazam, ze koledzy z Wegier odwalaja kawal dobrej roboty; swietne odwzorowanie detali na plastiku. Milego ogladania. Pozdrawiam. Slawek

Załączniki

robertkroma

Znany użytkownik
Reakcje
1.784 41 4
A u taka mała dygresja. Parowóz G4.3 - 3915 Danzig, późniejsze Th4 -6 i ostateczne 53 7752 z trzech epok. Baza Fleischmann.
G 4.3 3915 Danzig
Th4 G4.3 Danzig.jpg

Th4 3 Dz Port Gdański
Th4 Hf Gdańsk.jpg

i BR 53 7752 DRG epoka IIc lub IIIa
Th4 Allied Forces.jpg

Brakuje jeszcze typowej Th4-6 PKP ale wkrótce będzie. I będą wszystkie wersje G4. lub Th4, jak kto woli.

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Witam , trudno przejrzeć już ponad 300 (!) stron tego wątku więc nie wiem czy ktoś już takie wagoniki prezentował.
Czasem uda mi się dopaść w miarę tanio takie oto wagoniki do przewozu piwka , niektóre to faktycznie ładne cacka :)
Bavaria Brauerei Hamburg Altona.jpg cesko budejovicke pivo 1.jpg Joseph Gosele Tubingen.jpg Pivovar Budvar w Ceskych Budejovicich 1.jpg Podhorjany-Mukacevo.jpg Stuttgarter III ep 1  Roco.jpg Ulrich Gminder Reutlingen 1 TRIX.jpg

do kompletu Stuttgarter Hofbrau ale z późniejszej epoki:

Chłodnia Stuttgarter V ep 1 Roco.jpg

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.070 24 8
Przewietrzyłem piętrusy z gablotki żeby im się kółka nie zastały ;)
Nurek miał jednak problem z podjazdem ze składem DB na inny poziom makiety (???), więc pomógł Byczek. Moze ktoś ma pomysł co mogło być powodem?

IMG_4143.JPG
IMG_4146.JPG
IMG_4149.JPG
IMG_4148.JPG
IMG_4142.JPG

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.311 25 2
...bo przy niektórych konstrukcjach przeniesienia napędu w wózku brak zwyczajnie miejsca na zamontowanie płozy do odbioru prądu.
A nurek w AC ma chyba napęd na 3 osie - 2 + 1 w wózku z płozą.

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.070 24 8
Nurek pasuje nawet do tych piętrusów ;).
Uważam, że nawet bardzo

W wersji AC Nurki Roco mają napęd tylko na jeden wózek, może to jest problemem ?
Samotnie Nurek bez problemu pokonuje wszystkie wzniesienia, przy większej prędkości daje tez rade z wagonami, ale przy prędkości "rozsądnej" niestety, ale się zatrzymuje w połowie wzniesienia

tulip

Aktywny użytkownik
Reakcje
194 1 0
Niedawno dojechał do mnie model Taurusa produkowany (firmowany?) przez RailAd w barwach reklamowych. Model wizualnie robi dobre wrażenie, liczbą szczegółów i jakością nadruków nie ustępuje Roco. Można się przyczepić do jakości montażu odbieraków prądu - są krzywe.
RailAd_541-001m (1).JPG
RailAd_541-001m (2).JPG
RailAd_541-001m (3).JPG

Lokomotywa należy do kolei słoweńskich, ale w rzeczywistości (i u mnie też) jest spotykana z austriackimi składami:
https://www.flickr.com/photos/128245547@N08/33306833485
http://www.bahnbilder.de/bild/slowenien~e-loks~br-1-541-taurus/950957/die-541-001-mit-einem-ec.html

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.218 86 30
@KSK 1982 drugie i trzecie zdjęcie po prostu rewelacyjne, typowe zdjęcie miłośnika kolei i niedoświadczonego fotografa który chcąc uchwycić czoło pędzącego składu łapie tył lokomotywy i potem taka fotka wrzucona na forum byłaby krytykowana bo ani ładna ani wartościowa ;)
Realizm zarówno w makiecie jak i fotografowaniu oddany fantastycznie.

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Mój S200-272 PTKiGK doczekał się w końcu jakiegoś dedykowanego taboru ;)

DSC_0009.JPG DSC_0011.JPG DSC_0012.JPG DSC_0015.JPG DSC_0016.JPG

Węglarki Eas: wykonanie Świat Modeli Rybnik.

Mała kolekcja chłodni. Na piątym obrazku chłodnia .lbchqrs w wykonaniu Jan-Kola

Załączniki

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.543 34 1
Witam miło.

Czy mógłbym się dowiedzieć co to za takie ładne słupy sieci trakcyjnej? Czy one są takie ładne same z siebie czy zostały przerobione? Po izolatorach widzę, że chyba zagraniczne, ale proporcje są bardzo dobre. Czy ewentualnie można prosić o więcej zdjęć w temacie o sieci trakcyjnej? Może coś o kosztach? Z góry dziękuję w imieniu pozostałych elektryfikujących.

Pozdrawiam Michał

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296