• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Nie lubię zimna, ale te chłodnie muszą bosko wyglądać razem w składzie na makiecie :)
Niestety makieta lub coś podobnego będzie nieprędko.
Nie mam pomysłu na loka do takiego składu chłodni. Oczywiście skład tak czy tak będzie fikcją, ale może wy macie jakieś pomysły?
Chłodnie w zestawie o jakim zawsze marzyłem. Mięcho, ryby i... piwo.
... i banany :ROFL:

Dzięki za "lajki"

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
;)
jak oceniasz Eas-y od ŚM?
Znawcą od zgodności z oryginałami nie jestem, ale znając ŚM to chyba są w miarę wiernie odtworzone. Węglarki są delikatne. Belkę ze zderzakami musiałem dokleić bo chyba podczas transportu odpadła. Moim zdaniem wykonanie dość dobre i ładne. W sumie to na moich fotach widać chyba większość. W węglarkach jest taka dość uboga imitacja ładunku coś na wzór prawie miału węglowego. W dołączonej kartce jest napisane, że po tą imitacją można umieścić jakiś balast albo nad bardziej realną imitację ładunku np. węgla.
Wrażenie pozytywne. Jestem zadowolony z zakupu.
Ilość węglarek ograniczona, tylko po 30szt.

KacperWKK

Aktywny użytkownik
Reakcje
313 36 8
Witam miło.

Czy mógłbym się dowiedzieć co to za takie ładne słupy sieci trakcyjnej? Czy one są takie ładne same z siebie czy zostały przerobione? Po izolatorach widzę, że chyba zagraniczne, ale proporcje są bardzo dobre. Czy ewentualnie można prosić o więcej zdjęć w temacie o sieci trakcyjnej? Może coś o kosztach? Z góry dziękuję w imieniu pozostałych elektryfikujących.

Pozdrawiam Michał
Hej.
Słupy to wyrób drukarki 3D z bliska już ładne nie są. Kupione na giełdzie. Kontakt do wytwórcy mam istnieje możliwość produkcji ale dużej ilości sztuk:) Sam będe zamawiał ale pojedyńcze przypominające oryginał gdyż w naszych realich koszty zmuszają do kompromisów. Pozdrawiam

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Wietrzenie wagonów ROBO. Modele piękne, gdyby pozostałe dwa wagony posiadały kartkę w drzwiach informującą o zdeklasowaniu też bym je nabył, a tak jak to zostało zrobione za bardzo mnie to raziło niestety. Liczę także na uzupełnienie składu dwójkami w malowaniu TLK. Bardzo sympatyczne malowanie.

Z przyjemnością będę nabijał portfel ROBO moimi złotówkami.

20170910_114909.jpg

Ostatnio edytowane:

Zdrada69

Moderator Skala 1:220 (Z)
Zespół forum
Reakcje
6.267 39 0
Jako laik zapytam - a dorobienie tej kartki to wielka filozofia - przecież były/są wklejane w okna drzwi jak mi się wydaje. To nie powinno być dużo roboty - rozebranie wagonu i wydruk z drukarki chyba nawet załatwia sprawę ....

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.140 387 20
Jako laik zapytam - a dorobienie tej kartki to wielka filozofia - przecież były/są wklejane w okna drzwi jak mi się wydaje. To nie powinno być dużo roboty - rozebranie wagonu i wydruk z drukarki chyba nawet załatwia sprawę ....
Dorobienie kartki to nie problem, ale lepiej by było jakby zamiast zainwestowania w takie trwałe malowanie dwójki na wagonie jedynki wydać jedynkę z innym numerem taborowym, albo jeszcze jedną dwójkę z innym numerem taborowym. No ale decyzja należała do inwestora i nam pozostaje ją tylko zaakceptować. ;)

tomekkor

Znany użytkownik
Reakcje
5.722 31 1
Mam pytanie. Jaka wg ciebie jest jakość kontenerów od Fallera i czy ewentualnie pasują do wagonów TRIXA ostatnio wyprodukowanych?
Drugie pytanie do wszystkich, czy kontenery Walthers pasują do TRIXA?
Kontenery Fallera wg mojej oceny mają jakość różną. Zależy od modelu. Generalnie Faller robi kontenery z różnych form, niektórym musiałem podpiłować trzpienie, by pasowały do otworów w platformie. Jeśli chodzi o walory estetyczne: Jedne są wykonane bardzo ładnie np. 20ft P&O NedLloyd, inne gorzej, np. 20ft Maersk, które mają mniej szczegółów przestrzennych, a malatura, ze względu na nienaturalną połyskliwość nadaje się do natychmiastowej interwencji. Dlatego Maersk w pierwszej kolejności zwaloryzowałem. Czy pasują do Trixa nie wiem - nie próbowałem. Pasują natomiast do starych ROCO - jak moje Sgjs.
PS. Kontenery 40ft Fallera są HiCube. Nie spotkałem niskich, a mam ich kilka.

Ostatnio edytowane:
Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296