• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Mój tabor

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Reakcje
4 2 0
No to może i ja się pochwalę moim okrętem flagowym:

SU45-034 w swoim naturalnym środowisku linii nr 27 dojeżdża do przystanku osobowego Karnkowo. Co prawda trochę mniejsza, a także korzysta tylko z jednej szyny Jedynej Słusznej Linii, ale i tak mi się bardzo podobało!

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
756 35 5
Wiem, że EU07 od Piko jest z serii 300, z kolei "Siódemka" od Schlesienmodelle to seria 400, nie mniej jednak obie w malowaniu IC, wyprodukowane przez HCP jako seria 303E. I teraz zadanie z cyklu znajdź trzy różnice:gwizd:
smvspiko.jpg
smvspiko1.jpg
piko.jpg
sm.jpg

EC45

Znany użytkownik
Reakcje
67 2 10
Choć ta seria lokomotyw nie jest moją ulubioną to jednak zakupiłem ją w barwach PR. Musze przyznać, iż nie jestem fanem lokomotyw Piko i na forum jest to raczej powszechnie znany fakt, jednak....SU45 w ich wykonaniu jest naprawdę modelem na wysokim poziomie. Modelowi tej lokomotywy naprawdę niewiele brakuje. Jest to moim zdaniem zdecydowanie najlepszy (najlepiej odwzorowany)model polskiej lokomotywy od Piko. Ja zwracam zawszę dużą uwagę na wózki. SU45 ma je odwzorowane świetnie. Co do innych aspektów też nie można mieć zastrzeżeń. Po zmianie oczek (konieczne w lokomotywach PKP od Piko) model wg mnie zasługiwać będzie na 8,5-9/10. Zwrócę jeszcze uwagę na jakość wykonania. Jest to w przypadku Piko najwyższa półka, przebijają pod tym względem ACME i czasem nawet LSM. BRAWO!!!!

20170827_114853.jpg

Macio68

Nowy użytkownik
Reakcje
7 0 0

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.057 24 8
Szczerze mówiąc nie myślałem o tym, bo nie ma to dla mnie aż takiego znaczenia.
Kupuje wagony, które mi się podobają, z nich tworzę moje składy i mam radochę z zabawy, czyli z patrzenia na nie jak jeżdżą po torach. Jak tęsknie za prawdziwą koleją w skali 1:1 do kupuje bilet, wsiadam i jadę ;)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 16
Kolekcje 29
Kolekcje 0
Kolekcje 13
Kolekcje 296